Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 20 Kasım 2023

Aydın Yavuz: ‘Hayalim Kartal’ diyerek aday adayı oldu

Siyasetçi İş insanı Aydın Yavuz, Kartal’da AK Parti’den belediye başkan aday adayı olduğunu açıklayarak ‘2009 yılından beri Karanlığa gömülen Kartal’ın 2024 yılı Mart ayı itibari ile aydınlığa kavuşacak diyen Yavuz, ara geçmişin izlerini projelerimizle çok kısa sürede sileceğiz.

Aydın Yavuz, basın mensupları ve beraberindeki heyetle Kartal Belediye Başkanlığı için aday adaylığını AK Parti İlçe başkanlığında basın toplantısıyla ilan ederek başvuru dilekçesini Başkan Nimet Gündoğdu’ya takdim etti. ‘2009 yılından beri Karanlığa gömülen Kartal’ın 2024 yılı Mart ayı itibari ile aydınlığa kavuşacak diyen Yavuz, ara geçmişin izlerini projelerimizle çok kısa sürede sileceğiz. ‘

‘HAYALİM KARTAL’

Tarihi 6. asrın başlarına dayanan ve 1908 yılından sonra ilçe olan Kartal’ın her yönüyle bir kent olmayışı tüm Kartallıları üzmektedir. İstanbul Anadolu yakasının en önemli ilçelerinden biri olmasına rağmen tarih, turizm, ekonomi, Kültür, spor ve ticari olarak istediğini maalesef elde edememiştir. Bir yanı Marmara denizi ile masmavi olan, bir yani Aydos dağı ve ormanıyla yemyeşil olan Kartal’ın ne bir meydanı ne de bir Millet parkı var. ‘Hayalım Kartal’ sloganıyla yola çıkan bu kardeşiniz, dürüst İnsanlar, doğru adımlar, yeni ve yaşanılabilir bir İlçe oluşturmak ve tüm Kartallı hemşerilerimizin hayallerini gerçekleştirmek için yola çıktığını bilmenizi isterim.

DAHA YAŞANILABİLİR BİR KARTAL İÇİN…

Yıllardır yaşadığım Kartal’da hemşerilerimin hayatını kolaylaștıran ve yaşanabilir bir Kartal’a kalıcı hizmetlerimiz olsun diye aday adayı oldum. Kartallar yüksek uçar, benim en büyük hedefim yapacağımız hizmetlerle Kartal’ımızın çıtasını en yükseğe çıkartmak olacak. 2009 yılından beri Kartal ilçemize sağlıklı bir hizmet yapılmamıştır. Benim amacım Bugüne kadar yapılmayan ve hayal dahi edilmeyen hizmetleri yapıp İlçemizi hak ettiği konuma getirmek ve kalıcı izler bırakmak. Göreve geldiğimde, tüm hemşerilerimin Kartal’da neler yapılabilir noktasında fikirlerini, önerilerini alıp ortak aklın temsilcisi olarak Kartal’ı yaşanılabilir bir kent haline getirmek ve kalıcı projelerle İlçemize değer katmak istiyorum. Kısmet olurda görev bize nasip olduğunda tüm halkımızın başkanı olarak makamının kapılarını daima açık tutan, dinleyen, çözüm üreten, sosyal belediyecilik anlayışı ile halka hizmeti Hakka hizmet olarak gören bir belediyeniz olacak.’ Şeklinde konuştu.

Peki, AK Parti Kartal Belediye Başkan adayı Aydın Yavuz, kimdir, kaç yaşında, eğitimi ne, nereli? İşte Aydın Yavuz’un hayat hikayesi…

AYDIN YAVUZ KİMDİR?

1967 yılında Diyarbakır Ergani’de doğdu. Lisans eğitimini Belford Üniversitesi İşletme Fakültesi, Maltepe Üniversitesi İşletme Yöneticiliği ve 2014 Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Tanıtım Temsilciliği üzerine yaptı. Ticari serüveni 1989-1997 İbrahim Ethem İlaç A.Ş İlaç Mümessili, başlayan Yavuz, sırasıyla 1997-2000 Abdi İbrahim İlaç A.Ş İstanbul Bölge Müdürlüğü, 2000-2018 Adeka İlaç A.Ş Türkiye Satış Direktörü (Anestezi Grubu), 2019-2020 Pensa İlaç A.Ş Türkiye Satış Müdürü, 2009-2021 Estanbul Estetik İşletmeci, 2020-2021 Adeka İlaç A.Ş Türkiye Direktörü ve son olarak kendi firması olan İstanbul Diş Akademisi Yönetim Kurulu Başkanlığını sürdürmekte olan Aydın Yavuz’un siyasi geçmişi de dolu dolu. 2002 AK Parti Maltepe İlçe Başkanlığı-Okul Sorumluluğu, 2008 AK Parti Kartal İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, 2009 AK Parti Kartal İlçe Halkla İlişkiler Birim Başkanlığı ve SKM Başkan Yardımcılığı, 2014 AK Parti Kartal İlçe Sosyal Politikalar Birim Başkanlığı, 2018 AK Parti Kartal İlçe Sosyal Politikalar Birim Başkanlık görevlerinde bulundu. Son olarak 2018 yılında Kartal İlçe Başkanı Aday Adayı olan Yavuz’un, STK temsiliyet ve deneyimleri de oldukça fazla. Tüm Doğu ve Güneydoğu Dernekleri Federasyonu Kurucu Başkan yardımcısı, Türkiye Beyazay Derneği Kartal Şube Başkanı, Yeşilay Cemiyeti Kartal Şubesi Mali İşler Sorumlusu, Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı İstanbul Şube Yönetim Kurulu Üyesi, Güneydoğu Kültürleri Yaşatma Derneği’nin Başkan Yardımcısı, Doğu ve Güneydoğu Birlik Platformu İstişare Kurulu Üyesi ve Tüm Diyarbakırlılar Dernek Başkanı olan Aydın Yavuz, evli ve iki çocuk babasıdır.

selyus