Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 13 Mart 2017

Milletvekili Kan, “Anayasa değişikliğini anlamak için okuma yazma yeterli”

Hürriyet ve Adalet Derneği /Social Institute Platformu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen ‘Genç Kadın Zirvesi’ programına katılan AK Parti MKYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Dr. Kavza Kavakçı Kan, “Bu anayasa değişikliğini ben hukukçu değilim ama okuduğumda gayet net anlayabiliyorum. Okuma yazma ve biraz genel kültür yeterli.” dedi. 

İSTANBUL TAKİPTE HABER SİTESİ 

Hürriyet ve Adalet Derneği /Social Institute Platformu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen ‘Genç Kadın Zirvesi’ programına katılan AK Parti MKYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Dr. Kavza Kavakçı Kan, bir konuşma gerçekleştirdi. Moderatörlüğünü gazeteci Zeynep Bayramoğlu’nun yaptığı ve 12 Mart Pazar günü Halis Kongre Merkezi’nde gerçekleşen programa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak ile Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Av. Özlem Zengin’de katılarak birer konuşma yaptılar.

“BU ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ BEN HUKUKÇU DEĞİLİM AMA OKUDUĞUMDA GAYET NET ANLAYABİLİYORUM”

Gençlerin ve kadınların önlerini açacaklarını belirterek konuşmasına başlayan AK Parti İstanbul Milletvekili Dr. Kavza Kavakçı Kan, “Biz süreç yaşıyoruz dedik, biz mücadelelere alışığız dedik. Hep beraber nasıl mücadele ettiysek bu süreci de atlatırız. Anayasa maddelerini meclisten geçirmeden önce zaman zaman meydan muharebesini aratmayan bir kısımda bizi mahcup eden görüntülerde sahnelendi, maalesef! Bu anayasa değişikliğini ben hukukçu değilim ama okuduğumda gayet net anlayabiliyorum. Okuma yazma ve biraz genel kültür yeterli. Lütfen kendiniz okuyunuz ve orada nerede, ne noktada, hangi cümleyle cumhurbaşkanlığı makamı daha nasıl güçlü kılınıyor birisi bize anlatsın. Aksi taktirde lütfen şu aklınızda bulunsun; size ve bize bunu söyleyenler akıllarımızla dalga geçiyorlar. Açık ve net. Çünkü; bu değişiklikle biz cumhurbaşkanını halka hesap veren hale getiriyoruz. Sorgu, sual edilebilir, hakkında soruşturma açılabilir hale getiriyoruz.” dedi.  

selyus