Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 3 Nisan 2016

Baki Özışık’tan Battal İlgezdi’ye sert çıkış

İstanbul Ataşehir İlçesi’nde gerçekleştirilen CHP Ataşehir Örgüt Olağan toplantısına Battal İlgezdi’nin konuşması damga vurdu. Deneyimli gazeteci Baki Özışık, “Kimse bizleri töhmet altında bırakamaz. Kim kasetini götürüyorsa” açıkla diyerek Başkan Battal İlgezdi’ye sert tepki verdi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Gazeteciler benim konuşma kasetimi AK Parti’ye götürüyor” açıklamasına Sonsayfa Yayın Grubu Baki Özışık sert tepki gösterdi.

Olaya psikolojik pencereden bakacak olursak sağlık durumu normal olan bir insan bu tür açıklamayı yapmaz. Yine kirli çamaşırları olmayan da böyle bir açıklama yapmaz. İlgezdi’nin yoksa kirli çamaşırları mı var? Acaba İlgez’di bir sıçradı, iki sıçradı, hadi üç sıçradı ve sonunda bum diye patlayacağı bir dönemde gündemi değiştirmek için mi böyle sağlıksız bir açılama yaptı? Seçmene size göreve gelir gelmez tapularınızı vereceğim sözünü vermesine rağmen 7 yıldır bir arpa boyu ilerleyemeyen Başkan İlgezdi, geçen ay mecliste “Evet ben Ataşehirlilere yalan söyledim” anlamına gelen “Ben söz verdim ama bunu başaramadım” diye bir açıklaması vardı. Her geçen gün kredisini tüketen İlgezdi, basına iftira atarak başına büyük bir iş aldı.  

Sonsayfa’nın haberine göre CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı tarafında düzenlenen örgüt toplantısına çok sayıda partili ile birlikte gazeteciler de haber yapmaları için davet edildi.

Öğleden sonra başlayan toplantıya başkanlık eden İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak kısa bir konuşma yaparak toplantı hakkında bilgi verdi. Daha sonra konuşmacılar belirlendi. Kürsüye gelenler CHP’deki sıkıntılar dile getirildi, halktan kopuk bir partinin başarısının mümkün olmayacağı vurgulandı.

Daha sonra kürsüye gelen eski milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, CHP’nin PKK’nın katliamlarına daha fazla suskun kalmaması gerekiyor. CHP tabanı bugün terörün karşısında iken CHP’nin bunu açık açık söylememesi kopuşlara neden oluyor” dedi.

BATTAL İLGEZDİ’DEN AĞIR SUÇLAMA

Günün son konuşması için kürsüye gelen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “bu toplantının basına kapalı olması gereklidir. Aile içindeki konuşmalar basına yansımamalı. Gazetecilerin buradan ayrılmasını istiyorum. Biz burada konuşuyoruz konuşmamız AK Parti’ye gidiyor” deyince toplantıyı takip eden Gazeteci Yazar Baki Özışık, yapılan açıklamaya tepki gösterdi. Özışık, davet üzerine geldiğimiz toplantıda ajan olarak buradaki insanlara bizi göstermeniz doğru değil” diyerek salonu terk etti.

Daha sonra açıklama yapan Baki Özışık, “Biz CHP Ataşehir İlçe Başkanlığından davet aldık. Toplantı salonunda kim ne konuştuysa hepsini dinledik. Konuşmanın sonunda Battal beyin çıkıp bunu yapması doğru değildi. Bir de, ilçe başkanına yapılan hakareti. 8 yıldır kendisini takip eden gazeteciler var. Sayısız basın toplantısını takip edilmiş. Ben yayın grubum adına Sayın İlgezdi’nin bunu açıklamasını bekliyorum. Kim bu, sizin konuşma kasetinizi AK Parti’ye götüren gazeteciler…?”

Bunu açıklayın.

AK Parti’den de bu konuda bir açıklama bekliyoruz

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin yaptığı açıklamayla ilgili AK Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı’ndan açıklama bekleniyor.

Bu iddia doğru mu?

Kim bu gazeteciler?

Kaynak: Sonsayfa

selyus