Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 6 Kasım 2016

Başbakan Yıldırım, “Kuzu kuzu gidip ifadeni vereceksin”

Başbakan Yıldırım, “Hiç kimsenin hukuk üzerinde bir geçiş hakkı yok. O halde çağırılınca kuzu kuzu gidip ifadeni vereceksin, yoksa olanlara da şikayet etmeyeceksin.”

Başbakan Binali Yıldırım, Bayburt’ta valilik önünde gerçekleştirilen toplu açılış ve temel atma törenine katılarak bir konuşma yaptı. Önemli açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, HDP’lilere seslendi.

ÇAĞRILINCA KUZU KUZU GİDİP İFADENİ VERECEKSİN

Bu kişilerin, pişmanlık duymadıklarını, terörü lanetlemediklerini, şimdi de şikayet ettiklerini vurgulayan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

“Yıllardır hizmetsiz bıraktıkları bu ülkenin şehirlerine yatırım için gönderilen paraları teröre aktardılar, belediye araçlarıyla ülkenin şehirlerine hendekler kazdılar, insanlara hayatı dar ettiler. Mahkeme soruşturmaya, ifadeye çağırınca da mahkemelere, adalete meydan okuyup ‘gelmeyiz’ dediler. Bu ülkenin her vatandaşı mahkeme çağırınca gidip ifade veriyor. Siz niye gitmiyorsunuz? Siz gidenlerden büyük babanın evladı mısınız? Türkiye hukuk devleti. Hukuk herkes için lazım, herkes hukukun önünde eşit. Hiç kimsenin hukuk üzerinde bir geçiş hakkı yok. O halde çağırılınca kuzu kuzu gidip ifadeni vereceksin, yoksa olanlara da şikayet etmeyeceksin. Bugün hukuk işliyor. Hukuk herkes için işliyor. Kanun neyse o herkes için yapılır. İfadeni vermiyorsan mahkeme ifadeden vazgeçip dosyayı bir kenara atamaz. Ne olacak? Öyle veya böyle getirecek, ifadeni alacak, gereğini de yapacak. Ya beraat edersin ya da suçunun karşılığını görürsün.”

Yıldırım, AK Parti’ye vaktiyle çok haksız şeklide kapatma davası açıldığını belirterek, “Biz ne dedik? Mahkemeyi tanımıyoruz mu dedik? Gittik, davamızı savunduk, haklılığımızı ortaya koyduk. Sonunda da mahkeme AK Parti’yi kapatmamak üzere kararını verdi. Dolayısıyla hukuka riayet etmek her vatandaşımızın görevidir. Eğer bunu yerine getirmezse yapılacak bellidir. Hukuk gereğini yapar.” diye konuştu.

YANLIŞ YAPAN HESABINI SONUNA KADAR VERİR

Başbakan Yıldırım, Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu belirterek, “Eğer işinizi düzgün yapmazsanız hukuk devletinde de yanlış yapan hesabını sonuna kadar verir. Yanlışı ben de yapıyorsam benim de hesabımı versin. Herkes hesabını hukuk devletinde, hukuk içerisinde vermek zorundadır. Milletin dişinden, tırnağından arttırdığı vergileri toplayıp terör örgütlerine silah için, insan öldürmek için gönderenler elbette ki bunun karşılığını görecekler. Bu işin başka bir çaresi yok.” dedi.

Yıldırım, önlerindeki en önemli gündem maddesinin anayasa değişikliği olduğunu, bu değişikliği de yapacaklarını sözlerine ekledi.

selyus