Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 2 Ekim 2016

Başbakan Yıldırım, “Melih hazır olun, direneceğiz, ölümüne direneceğiz”

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Büyük Türkiye’nin Güçlü Gençliği Gelişim Kampı‘na katılarak bir konuşma yapan Başbakan Yıldırım, “Darbe girişimi esnasında, saat 22.30’da Melih Ecertaş’ı aradığını ve “Melih hazır olun, teşkilatını hazırla. Cumhurbaşkanımız ile konuştuk, direneceğiz, ölümüne direneceğiz, hiçbir kimseye hiçbir haine bu bayrağı teslim etmeyeceğiz” dediğini ve “Melih kardeşim de ‘Biz hazırız Genel Başkanım, her an meydanlardayız’ dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Kızılcahamam ilçesinde bir otelde düzenlenen AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Gelişim Kampı’na katıldı.

Başbakan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, 1 milyon 700 bin genci bünyesinde bulunduran AK Parti Gençlik Kolları’nın her geçen gün büyümeye ve kendini yenilemeye devam ettiğini belirtti.

Yapılan çalışmalarla gençlerin fikir dünyasının daha da zenginleşeceğini, Türkiye’nin meseleleriyle ilgili donanımlarının artacağını ifade eden Yıldırım, gençlerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu bildirdi.

Gençlere bakarken Türkiye’nin aydınlık yarınlarını, parlak geleceğini gördüğünü vurgulayan Yıldırım, “Sizler, hayalini kurduğumuz mutlu, gelişmiş Türkiye’nin umudusunuz. AK Parti olarak biz sadece yaşadığımız coğrafyanın sorumluluğunu taşımıyor, geniş bir coğrafyanın sorumluluğunu da taşıyoruz. Her nerede olursa olsun bütün gençler, insanlığın gelecek umududur. Sizleri geleceğe hazırlamak Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinin en önemli ve öncelikli görevidir. Sizler hafta sonu tatillerinizi bir kenara bırakarak, düzenlenen bu çalışma programına 81 ilden akın akın geldiniz. Bu bir dava şuurudur, parti bilincidir.” diye konuştu.

Yıldırım, gençlere yönelik çalışmaların Erzurum, Afyonkarahisar, Kahramanmaraş ve Kızılcahamam’da 8 haftadır devam ettiğini, kalan son iki eğitimin de bugünlerde tamamlanacağını belirterek, çalışmalarda emeği geçen AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

15 Temmuz gününü ve gecesini çok iyi hatırladıklarını vurgulayan Başbakan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

“15 Temmuz, ülkemizin karanlık bir girdaptan milletimizin cesareti, feraseti ve basiretiyle kurtulduğu gündür. AK Parti davasının kurucu Genel Başkanı, liderimiz Türkiye sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara inen, en önce meydanları dolduran sizlerdiniz gençler. Gençleri sürekli tenkit ettiler, ‘gençler apolitik, Türkiye’nin sorunlarına Fransız’ dediler. Gençlere çok şey söylediler ama o gençler 15 Temmuz’da Türkiye’ye sahip çıktılar, alçaklara bu ülkeyi teslim etmediler. Gençlere öncü olan sizlerdiniz.”

“CUMHURBAŞKANIMIZ İLE KONUŞTUK, DİRENECEĞİZ, ÖLÜMÜNE DİRENECEĞİZ”

Darbe girişimi esnasında, saat 22.30’da Melih Ecertaş’ı aradığını ve “Melih hazır olun, teşkilatını hazırla. Cumhurbaşkanımız ile konuştuk, direneceğiz, ölümüne direneceğiz, hiçbir kimseye hiçbir haine bu bayrağı teslim etmeyeceğiz” dediğini anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

“Melih kardeşim de ‘Biz hazırız Genel Başkanım, her an meydanlardayız’ dedi. İşte AK Parti şuuru bu. AK Parti demek memleket zordaysa, milletin ayağa kalkması gerekiyorsa, en önde giden teşkilat demektir. O gün şehadet şerbetini içen gençler arasında AK Parti Gençlik Kolları’nın mensubu 12 kardeşimiz var. Bütün şehitlerimize, gerek vatanın savunması için, gerek 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün defedilmesi için hayatını seve seve veren bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun. Gazilerimize acil şifalar, hayırlı uzun ömür diliyoruz.”

Yıldırım, “Bu milletin önünde şapka çıkarılır. Çünkü, bu millet Türkiye’nin kaderini değiştiren millettir. O gün, o gece Cumhurbaşkanımızla telefonla görüştük ve bir şeye karar verdik. Biz yola kefenimizi giyerek çıktık, ‘ölmek var, dönmek yok.’ Biz, ‘Milletin emanetine asla halel getirmeyeceğiz, ihanet etmeyeceğiz.” diye ahitleştik. Şükürler olsun ki hainler, millet iradesi karşısında kısa sürede diz çöktüler. Şimdi artık zaman, bunları bünyeden temizleme zamanıdır. Devletin içinden, ticaretin içinden, siyasetin içinden, her yerden bu hainleri söküp atacağız. Hiç kimse, mağdur edebiyatı yapmasın. Milletin mağduriyetini görmezden gelip, FETO’culara sahip çıkarak mağdur edebiyatı yapanlar, asla ve asla bu millet tarafından hoş görülmeyecektir. İşin başında söyledik kardeşlerim. Kılı kırk yaracağız. Yaşla, kuru bir arada yanmayacak. İntikam duygusuyla değil, adaletle hareket edeceğiz. Bütün bunları söyledik. Buna rağmen, hataların olabileceğini de öngörüyoruz ancak hata yapmayacağız diye hiçbir şey de yapmayacağımızı kimse bizden beklemesin. Öfkeyi bir kenara bırakarak, hukuk çerçevesinde hareket ediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

“HİÇ BİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK”

Başbakan Yıldırım, AK Parti’nin siyasetteki varlık sebebinin demokrasiyi ve hukuk devletini eksiksiz olarak hayata geçirmek olduğunu belirterek, 15 yılın böyle geçtiğini, bundan sonra da böyle devam edeceğini ifade etti.

Partinin kuruluşunda “Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” diyerek yola çıktıklarını, geçen 15 yılda AK Parti’nin yaptıklarını herkese anlatma görevinin de gençlere düştüğünü vurgulayan Başbakan Yıldırım, gençlere şöyle seslendi:

“Türkiye’nin her köşesinde, vatandaşlarımızın yaşadığı her yerde mutlaka AK Parti’yi, AK Parti’nin davasını, AK Parti’nin Türkiye’ye olan sevdasını anlatacaksınız. Herkese yılmadan, yorulmadan anlatacaksınız. Bu toplantıları AK Parti şuurunu, AK Parti’nin takım ruhunu geliştirmek için yapıyorsunuz.” 

 AK Parti’nin 15 yıllık iktidar döneminde Türkiye’nin kalkınmasını sağladığını, bunun anlaşılması için 15 yıl önceki yolların, hastanelerin, okulların ve şehirlerin bugünle karşılaştırılması gerektiğini anlatan Yıldırım, “Bir Türkiye’yi üç Türkiye yaptık. Türkiye’yi üçe katladık. Yollarıyla, hastaneleriyle, okullarıyla, dünyaya dudak uçuklatacak büyük projeleriyle, Türkiye’ye çağ atlatan partinin adı AK Parti’dir.” diye konuştu.

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş’ın öncülüğünde gerçekleşen programa Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, eski Başbakan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Emrullah İşler de katıldı.

selyus