Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 28 Mayıs 2015

Başkan Can, Kadıköylülerle

AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin’in evsahipliğinde gerçekleşen toplantıya katılan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, çok önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Kadıköy İlçe Teşkilatının organize ettiği Kadıköylülerle buluşma toplantısı Fikirtepe Mahallesi’nde gerçekleşti. 27 Mayıs Çarşamba günü organize edilen toplantının konuşmacısı ise ilçesine kazandırdığı kalıcı eserlerle İstanbul’da adından sıkça öz ettiren yerel yönetimler ustası Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’dı. Yaklaşık 1 saat 17 dakika konuşan ve konuşmasını önünde hiçbir not bulunmadan tamamen spontane yapan usta hatip Başkan Can, önemli açıklamalarda bulundu. İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin’in evsahipliğinde gerçekleşen toplantıya Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanısıra İlçe Kadın Kolları Başkanı İnci Akbulak, Kadıköy İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Av. Mehmet Denizoğlu,  belediye meclis üyesi Hasan Tek, İstanbul Takipte Haber Sitesi Başyazarı Veli Dalbudak ile ilçe ana kademe, kadın ve gençlik kolları yönetim kurulu üyeleri katıldı.   

“BİZİM BU ÜLKEYİ DAHA İLERİ GÖTÜRME DERDİMİZ VAR”

Çok önemli konulara dikkat çeken AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, “Bizler AK Parti teşkilatı olarak yaklaşık 50 gündür çok yoğun bir tempoda seçim kampanyamızı yürütüyoruz. 50 gündür gece gündüz demeden tempomuza tempo katarak, gücümüze güç katarak, işimizden ve sevdiklerimizden fedakarlık göstererek, Kadıköy için, İstanbul için, Türkiye için, hatta daha da öteye gidiyorum yeni bir dünya düzeni için koşturuyoruz, koşturmaya da devam edeceğiz. Bizim bir derdimiz var. Bizim bir Türkiye derdimiz var. Bizim bu ülkeyi çok daha ilerilere götürme derdimiz var. 2002 yılında aldığımız iktidarı şükürler olsun çok daha iyi yerlere taşıdık. Bununla da gurur duyuyoruz. Ama istiyoruz ki bu sekteye uğramasın. İstiyoruz ki bu yürüyüş durmasın. Burada bulunan, bulunmayan herkes aynı şeyi düşünüyor. Bazı vatandaşlarımız AK Parti’ye oy vermeseler dahi aman AK Parti gitmesin diyorlar. Neden bunu diyorlar? Çünkü tek parti iktidarındaki istikrarı biliyorlar. Neden bunu diyorlar? İkili, üçlü koalisyon dönemlerinde bu ülkeye neler yaşatıldığını biliyorlar! İnşallah bu sağduyu ve olumlu düşünce 7 Haziran seçimlerinde de sandığa yansıyacak. Burada salonda bulunan herkesi, aramızda AK Parti’li olmayan vatandaşlarımızı da görüyorum. Salondaki herkesi istikrara oy vermeye davet ediyorum” diye konuştu.

 

“ÜMRANİYE’YE GİDİP HER TARAFINI GEZMENİZİ TAVSİYE EDİYORUM”

Başkan Şahin, “Aramızda çok değerli misafirimiz, siyasi büyüğümüz var. Ümraniye’ye 11 yılda çok şey katmış Ümraniye Belediye Başkanımız Hasan Can ağabeyimiz var. Geldikleri ve Kadıköy’e renk kattıkları için şükranlarımı sunuyorum. Bir tarafta Kadıköy’de 26 yıldır hiçbir şey katmayan belediye, diğer tarafta 11 yıldır belediye başkanlığı yapıp ta Ümraniye’yi nerelerden nerelere getiren bir belediye başkanı var. Size Ümraniye’ye gidip her tarafını gezmenizi tavsiye ediyorum. Ümraniye mi, Kadıköy mü daha ileride gidin görün. Bu hizmetleri yapan AK Parti ruhudur” dedi.

AHMET AMCANIN İŞİ BİTMİŞ!

Daha sonra söz alan yerel yönetimlerin ustası, tecrübeli siyaset adamı Hasan Can, “Değerli arkadaşlar hepinize hayırlı akşamlar. Gerek programı sunan kardeşimiz, gerek ilçe başkanımız şahsıma iltifat dolu sözler sarf ettiler. İnşallah, sarf ettikleri sözler gibi halkımıza, milletimize güzel şeyler yapmaya çalıştık. Bir konuyla sözlerime başlamak istiyorum. Bir Ahmet amca armış, devamlı çalışırmış. Ne zaman görseler hep koşarmış, nereye Ahmet amca diye sorduklarında? Çok işim var çok dermiş. Birgün demişler ki Ahmet amcanın işi bitti! Yok ya Ahmet amcanın işi bitmez. Biz onu ne zaman görsek çok işim var, çok işim var, çok işim var derdi. Dolayısı ile onun işi hiç bitmez! Dediler ki: Ahmet amca öldü. Ha tamam o zaman işi bitmiş. Bunu niye söyledim? Hayat devam ettiği sürece ihtiyaçlar bitmez ve karşılanan her ihtiyaçta iki tane yeni ihtiyaç ortaya çıkarır. Bugün AK Parti’nin Türkiye genelinde karşı karşıya olduğu sorun bu sorundur. AK Parti Türkiye’yi zengin etmiştir. Ama zengin olunca ihtiyaçlar artmıştır. Dahası, dahası, dahası. Peki lazım mı? Lazım. Yapacağız mı? Yapacağız. Hayat devam ettiği sürece yapacağımız işlerde bitmeyecek. Devam edecek” şeklinde konuştu.

 

“HORTUMLARI KESTİK”

Konuşmasını yaparken kablolu mikrofondan rahatsız olan Başkan Can, “Kablosuz mikrofon diye birşer var, biliyorsunuz varsa onu alayım. Ben hortumlu şeylerden hoşlanmıyorum. Çünkü biz hortumları kestik” diyerek lafı gediğine oturtturdu!

KOKUSUNU ÜMRANİYE ÇEKECEK, ONLAR DA UZAKTAN SEVECEKLER

Daha sonra konuşmasına devam eden ve Kadıköy sınırlarında olduğu için eski belediye Başkanı Selami Öztürk’le geçmişte arasında geçen konulardan bahseden Başkan Can, “Selami bey gitti. Eskiden Selami beye epey takılırdım. Şimdiki arkadaşın adını da bilmiyorum. Neden takılırdım? Selami bey, Koca Kadıköy’de hayvan barınağı yapacak bir yer bulmamış, gitmiş taaa Ümraniye’nin dibine hayvan barınağını yapmış. Sonra 2009 seçimlerinde Ataşehir, Çekmeköy ve Sancaktepe ilçeleri kurulduğu zaman sınır belirlemeleriyle Kadıköy’ün hayvan barınağı Ümraniye sınırları içinde kaldı. Kaldı da ne oldu? Bizden önceki yönetimler döneminde Hekimbaşına Ümraniye ile Üsküdar’ın beraber kullandığı bir hayvan barınağı kuruldu. Sonra Kadıköy’de geçti bize. Birde Ataşehir İlçesi kuruldu, onunda barınağı yok. Oda Kadıköy’ün hayvan barınağını kullanmaya başladı. Haydaa. Şimdi böylece Kadıköy’ün, Ataşehir’in, Üsküdar’ın hayvanları bizde olmuyor mu? Hani şu panter Emeller ve diğerleri gibi hayvan sever kardeşlerimiz var ya. Onlar hayvanları çok seviyor ya! Ha bire bize saldırıyorlar. Ne diye saldırıyorlar? Onlara, yapmayın etmeyin dedikçe saldırıyorlar. Selami’nin köpeklerine ben bakıyorum, Battal’ın köpeklerine ben bakıyorum, Mustafa’nın köpeklerine ben bakıyorum. Onlar hayvan sever oluyor. Eee.. Alsınlar köpeklerini kendi bahçelerinde sevsinler dedim. Selami beyle böyle atışırdık.. Selami bey, bir türlü yer bulamıyorum dedi. Bulamıyorsun da Göztepe Parkı 50 dönüm. Bu 50 dönüm içinde 3 dönüm ayırsan bu hayvanlara pekala barınak yaparsın. O hayvanları sevenlerde orada oturuyor zaten. Ne güzel ayaklarına götürmüş olursun. Hayır, kokusunu Ümraniye çekecek, onlar da uzaktan sevecekler. Hayvan barınağının olduğu yer dik bir yer. Gece 12’den sonra köpekleri serbest bırakıyorlar. Köpeklerde ister istemez yokuş aşağı indiğinde bizim sınırlarımızda oluyorlar. Sabah işe giden vatandaşlarımız ve okula giden çocuklarımız bunlardan rahatsız olunca hemen telefonlara sarılıyorlar. Başkanım, Ümraniye’de ordu halinde geziyorlar. Kim geziyor diye soruyorum? köpekler diyorlar. Bende, onlar bizim değil, onlar Selami’nin köpekleri! Tüm bunlara rağmen hala o barınağı oradan aldırmayı başaramadık. Hala Ataşehir, Kadıköy ve Üsküdar’ın köpeklerine biz bakıyoruz. Merhamet böyle bir şey. Atsan atılmaz, satsan satılmaz” diye konuştu.

41 YILDA YAPILMIŞ BİR TANE ESER YOK

2004 öncesinde 41 yılda Ümraniye’de bir tane eser olmadığını, 2004 sonrasında 250’in üzerinde kalıcı eser olduğunu söyleyen Başkan Hasan Can, “Programı sunan arkadaşımız sağolsun ‘Efsane bir belediye başkanı’ dedi. Efsane miyiz bilmem ama! AK Parti olarak 11 yıllık bir belediyeyiz. Devraldığımız beldeye ile şuandaki belediyenin arasında hiçbir benzerlik olmadığını söylersem, hiç mübala etmiş olmam. Ben 54 senelik Ümraniyeliyim. Dolayısı ile Ümraniye’nin eskisini çok iyi biliyorum. Ümraniye 1963 yılında belediye oldu. Bende 2004 yılında belediye başkanı oldum. Benden önce tam 41 yıllık belediye idi Ümraniye. O 41 yıl boyunca, gelmiş geçmiş başkanlar boyunca yapılmış ve bugünlere kadar gelmiş yapılan bir tane eser yok. Peki biz ne yaptık? Elhamdülillah. Ümraniye Belediyesi olarak şu ana kadar büyükşehir ile hükümetimizin yaptıkları ayrı, 250’nin üzerinde kalıcı eser yapmak Rabbim bize nasip etti. Kaldırım ve parkları söylemiyorum. 3200 sokağımız asfaltlanmıştır, kaldırımları yapılmıştı. Bunlar zaten bizim görevimiz. Bizden öncesinde 270 bin metrekare parkımız vardı. Şu anda 900 bin metrekare parkımız var. 270 bin 41 yılda yapılmış, 630 bin 11 senede yapılmış. Birde o 270 bin metrekare park eskimişti, onlarıda yeniledik. Yani aslında biz 630 bin değil, 900 bin metrekare park yapmış olduk. Emsali görülmemiş bir şey. Ama bunları 250’ten kalıcı eserin içinde saymıyorum. Ben büyükşehir belediyesi değilim, hükümette değilim. Benim yaptıklarımda benim boyutumda olacak. Nedir bunlar? Kültür merkezleri, Okullar, bilgi evleri, sağlık ocakları, nikah sarayları, muhtarlıklar, belediye binası, aşevi, camiler. Yani, temelinden tavanına kadar yaptıklarımı söylüyorum. Tamir ettiğimiz ve katkı sağladığımız camiler ile okullar ayrı. Devlet hastanesine 10 tane sağlık ocağı yapacak kadar desteğimiz oldu. O da ayrı. Yada, adliyesine, emniyetine, ilçemizdeki bütün kurumlara hizmetimiz dokundu. Onlarda ayrı. Tüm bu kalıcı eserlerle ve tüm bu desteklerimize rağmen devletin hiçbir kurumuna 5 kuruş borcu olmayan Türkiye’nin ender belediyelerinden birsiyiz.

Etiketler:
selyus