Ana Sayfa İÇ POLİTİKA, YEREL YÖNETİMLER 15 Ocak 2021

Başkan Döğücü, 2. kez kazı töreni düzenleyen İBB’yi “Ortada laf çok, iş yok!” diyerek eleştirdi

İSTANBUL TAKİPTE HABER SİTESİ

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu’nda, 2. TBM kazısı başlattı. Hattın Sancaktepe Metro İstasyonu’nda bugün düzenlenen tören, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.

26 Kasım 2019 tarihinde aynı yerde başlama töreni yapılmıştı. Metro çalışmalarında bir ilerleme olmaması ve sürekli tören yapılmasına tepki gösteren Sancaktepe Belediye Başkanı Avukat Şeyma Döğücü, Sancaktepe Belediyesi sahası alanı içinde bulunan Sancaktepe Metro İstasyonu’nda İBB’nin yaptığı önceki başlama törenine katılmıştı.

BAŞKAN DÖĞÜCÜ, SOSYAL MEDYA HESABINDAN İBB’Yİ TOPA TUTTU!

Sosyal medya hesabından İBB’yi eleştiren Başkan Döğücü, “Ne güzel söylemiş atalarımız: “ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.” Bugün Sancaktepe’de “2. TBM Kazı Başlama Töreni yapılan” Çekmeköy – Sancaktepe – Sultanbeyli metro hattının iş bitirme süresi 1024 gün yani 34 ay olarak belirlenmişti. Ortada laf çok, iş yok!

“Yeniden Başlama Töreni olarak gerçekleştirilen ilk programdan bu yana 14 ay geçti. Sözde 8 adet TBM çalıştırılacak projede 4 adet TBM 2019’dan beri bekletildi. Bir türlü sağlanamayan gerekli ilerlemeyi kamufle etmek için “2. Başlama Töreni” adıyla bir algı süreci yönetiliyor.”

“Soruyoruz! Tamamlandığında tek yönde saatte 35 bin insanımıza ulaşım imkânı sağlayacak ve bölge insanımızın sabırsızlıkla beklediği Hastane – Sarıgazi–Taşdelen-Yenidoğan aksı plan dışı bırakıldı mı? Bırakıldıysa neden? Yoksa cevap almak için bir 14 ay daha mı bekleyeceğiz?”

“İBB’nin açılış törenleriyle gölgelediği gecikme ve başarısızlığının bedelini bugün Sancaktepe ve İstanbul halkı ödüyor. Sonuç: hüsran. Realite: başarısızlık. Sancaktepe ve İstanbul bunu hak etmiyor.”

NOT: Haber ve fotoğraflar kaynak gösterilmeden kullanıldığı takdirde yasal haklarımızı kullanacağımızı bildiririz.

selyus