Ana Sayfa YAŞAM 8 Mart 2017

İBB Çocuk Meclisi, başkanını seçti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Çocuk Meclisi’nde 6. Dönem Genel Kurulu heyecanı yaşandı. İBB Meclis Salonu’nda gerçekleşen genel kurulda İBB Çocuk Meclisi yeni dönem için 6 adayın yarıştığı genel kurulda Başakşehir’den 12 yaşındaki Dilara Kıymaz 155 oy ile başkan oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Çocuk Meclisi’nde bu hafta sonu genel kurul heyecanı yaşandı. İstanbul’un 39 ilçesinden 310 üye ve 21 komisyona sahip olan İBB Çocuk Meclisi yeni başkanını seçti. İstanbul’un dört bir yanından 8 – 15 yaş arası çocukların katılımıyla 6 adayın yarıştığı genel kurulda Başakşehir’den 12 yaşındaki Dilara Kıymaz 155 oy ile yeni dönem başkanı seçildi.

BAŞKAN ADAYLARI PROJELERİNİ ANLATTI

İBB Çocuk Meclisi yeni dönem için başkan adayı olan 6 çocuk projelerini anlatmak ve seçmenlerinden oy istemek üzere kürsüye geldi. 8 – 15 yaş arasındaki çocuklardan oluşan Çocuk Meclisi seçimlerini aileler de heyecanla izlerken programa İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanı Osman Savaş, İBB Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep ve İBB Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş da katıldı.

İBB ÇOCUKLAR İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR”

Genel kurulda çocuklara daha güzel bir İstanbul bırakmak için çalıştıklarını belirten İBB Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep, “Sizler bugün çocukluğunuzu yaşarken bizler de size rahatça oynayabileceğiniz, kaliteli zaman geçirebileceğiniz, sporla büyüyerek sağlıklı bireyler olarak yetişebileceğiniz güvenli ve temiz alanlar oluşturuyoruz. Başkanımız Sayın Kadir Topbaş’ın talimatları ve destekleri ile gece gündüz çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Çalışmaları hakkında bilgi veren İBB Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş, “Gençlik Meclisi’ni, bugün yeni başkanının seçileceği Çocuk Meclisimizin üyelerine emanet edeceğiz” dedi.

YENİ BAŞKAN: ‘YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR’

Genel kurulda başkanlık seçimi için altı aday yarıştı. Kapalı zarf usulü ile yapılan seçimlerin ardından 6. Dönem Çocuk Meclisi Başkanı seçilen Dilara Kıymaz kendisine oy veren seçmenlerine teşekkür etti. 6. dönemde üzerlerine düşen tüm vazifeleri yerine getirmeye çalışacaklarını belirten İBB Çocuk Meclisi’nin yeni başkanı Dilara Kıymaz, “Bugünün çocukları, yarının söz sahibi yetişkinleri olarak yapacak çok işimiz var” dedi.

Katılımcı bir anlayışla çocukların problemlerini, taleplerini ifade etmelerinde ve çözüm yolları bulmalarında aktif rol almalarını amaçlanan İBB Çocuk Meclisi’nin 6. Dönem Genel Kurulu yeni dönem Çocuk Meclisi Başkanı’nın konuşmasının ardından yapılan kokteyl ile sona erdi.

selyus