Başkan Erdoğan, “AK Parti’li Milletvekillerine; parlamentonun hukukunu korumak için gereğini yapın”

TBMM’nin Yasama yetkisi ile ilgili mesnetsiz açıklamalarda bulunan eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ’a çok sert tepki veren Başkan Erdoğan, milletvekili arkadaşlarına “parlamentonun hukukunu korumaları, hukukun gereği neyse yapmaları” çağrısında bulundu.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup katılarak konuşma yaptı.

Bir televizyon kanalında konuk olan eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ’un FETÖ’nun siyasi ayağı var mıdır? Sorusuna verdiği cevap ve meclisin yasama yetkisine karşı yaptığı eleştirilere sert tepki veren Başkan Erdoğan, grup toplantısında AK Parti’li milletvekillerine “parlamentonun hukukunu korumaları, hukukun gereği neyse yapmaları” çağrısında bulundu.

“SÜRATLE HEPİNİZ DAVA AÇMALISINIZ”

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından askeri mahkemeleri tümden kaldırdıklarını hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi:

“Zaman zaman yanlış değerlendirmeleriyle kamuoyunun önüne çıkan eski bir genelkurmay başkanı, kendisini gayet iyi tanırım, bu düzenlemeyi bahane ederek Meclisimizi toptan itham eden birtakım açıklamalar yapmıştır. Şimdi ben özellikle kendi grubumuza sesleniyorum: Burada parlamentonun hukukunu korumak üzere süratle hepiniz dava açmalısınız. Çünkü Anayasa bunu buna amir ve Meclisin yasama yetkisini, dışardan birilerinin kalkıp da atıp tutmak suretiyle yere çalmaya hakkı yoktur. Maalesef bu açıklamalara CHP’den ve diğer partilerden kimi milletvekilleri de destek vermiştir. Daha önce aksi kararı aldıkları halde. Bundan yaklaşık 11 yıl önce tüm partilerin desteğiyle çıkarılan bir düzenlemenin üzerinden FETÖ gölgesi düşürülmeye çalışılması en hafif tabiriyle Meclise saygısızlıktır. Daha da önemlisi bu düzenlemeye destek veren tüm milletvekillerinin, böyle bir ithama maruz bırakılması, yasama dokunulmazlığına ve milli iradenin temsilcilerine yönelik gayet bilinçli bir saldırıdır. Vesayet döneminin hevesi olan bu yaklaşımların, kendileri de milletvekili sıfatı taşıyanlar tarafından desteklenmesinin ise anlaşılabilir hiçbir tarafı yoktur.”

Erdoğan, milletvekili arkadaşlarına “parlamentonun hukukunu korumaları, hukukun gereği neyse yapmaları” çağrısında bulundu.

“BU, BORU GÖSTERMEYE BENZEMEZ”

Meclisi ve milletvekillerini aşağılayarak yalnızca darbe ve vesayet zihniyetine hizmet edilebileceğini vurgulayan Erdoğan, “Bu, boru göstermeye benzemez. Bu defa parlamento hukuku boruyla sindirilemez. Emekli bir askerin peşine düşüp Meclisi, milletvekillerini, yasama dokunulmazlığını izama yeltenenler herhalde kendi geçmişlerinden utanıyorlar. Aksi takdirde böyle bir yanlışın içine düşmezlerdi.” dedi.

Erdoğan, “CHP’nin geçmişinde hiç şüphesiz utanacak çok işi, eylemi, söylemi vardır ama müsterih olsunlar, bu konu göğüslerini gere gere savunabilecekleri bir meseledir. Meclis’te 2009’da görev yapan tüm arkadaşlarımız başta olmak üzere, tüm milletvekillerimizin bu tür ithamları dile getirenlere karşı hemen dava açarak, parlamentonun ve yasama dokunulmazlığının onurunu savunacaklarına inanıyorum.” diye konuştu.

selyus