Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 28 Kasım 2018

Başkan Erdoğan, İstanbul adayı ile ilgili soruya ‘Yes’ dedi!

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin İstanbul’da aday belirleme için istişareler sürüyor mu diye sorulan soruya “Yes” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde AK Parti Grup toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada gündeme dair iç ve dış siyaset üzerine açıklamalar yaptı. Başkan Erdoğan, toplantı bitiminde kendisine yönlendirilen çapraz sorulara da ustalıkla cevap verdi.

Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Erdoğan, merakla beklenen İstanbul adayına ilişkin, “Benim ağzımdan laf çekmeye çalışmayın” dedi. Binali Yıldırım için özel düzenleme yapılıp yapılmayacağı sorusuna ise “Bunu kim söylüyorsa iddiasını ispatlamakla mükelleftir. İstanbul gibi bir yerden aday çıkarmama gibi bir sorun yok, her şey tıkır tıkır gidiyor. Milliyetçi Hareket Partisi’nden Sadir Durmaz ve benim adıma da Mehmet Özhaseki teknik çalışmaları yapıyor. Neticelendikten sonra bize takdim edecekler, kalan yerleri de oturup konuşacağız” ifadelerini kullandı. Erdoğan toplantının hemen ardından İstanbul adaylığı için adı geçen TBMM Başkanı Binali Yıldırım’la bir araya geldi. Kulislerde baş başa yapılan görüşmede Erdoğan’ın, Arjantin dönüşü açıklayacağı İstanbul ilçe başkanları ile ilgili Yıldırım’ın görüşünü aldığı konuşuldu. Yıldırım’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önce Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile görüşmesi dikkat çekti.

selyus