Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 2 Mart 2016

Başkan Şahin, “Kadıköy Belediye’sini kınıyoruz!!”

AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin “Dünya Kadınlar Günü gibi anlamlı bir günü kullanarak, aile ve toplum değerleriyle tamamen ters düşen bir konuya açıkça destek vermesinden dolayı Kadıköy Belediyesi’ni kınıyoruz” dedi.

AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, Kadıköy Belediyesi’ni bilboardlardaki ahlaktan uzak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü” kutlamalarından dolayı set bir dille eleştirdi. Kadıköy Belediyesi’nin bilboradlarda da görüleceği üzere; “Lezbiyenim”, “Transım”, “Biseksuelim”, “İnterseksim” diye Kadıköy’ün her yerinde duyurular yapması Kadıköylülerden çok büyük tepki aldı.

Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, şunları söyledi: “Kadıköy Belediyesi’nin “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” kutlamasında reklam bilboardlarında aile ve toplum değerlerimizin asla kabul edemeyeceği tercihlere açıkça destek vermesi konusunda hayretler içerisinde kaldık.

Görüyoruz ki Kadıköy Belediyesi, hukukumuza ve toplumsal değerlerimize göre kabul edilen cinsiyetlerden başka tercihleri de cinsiyet olarak kabul etme derdine düşmüştür. Bu durum, Kadıköy Belediye’sini yöneten zihniyet ile toplumun değerlerinin asla uyuşmadığının bir göstergesidir.

Biz kimseyi dışlama niyetinde değiliz. Ancak toplum değerlerine aykırı olan bir konuyu toplumsal hayata yayma düşüncesini de asla kabul edemeyiz. Kadıköy Belediyesi için toplumun değerlerinin hiçbir önemi yok mudur? Bu sorunun cevabını Kadıköy Belediye Başkanının vermesi gerekir.

Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle “emekçi kadınlara saygı mesajları verilmesi ya da kadınlara toplumsal hayatta gereken önemin gösterilmesi” yönünde anlamlı mesajlar yayınlanacağı yerde, Kadınlar Gününün değerlerimize aykırı bir konuya alet edilmesi de kadınlara yapılmış bir saygısızlıktır. Bu nedenle Kadıköy Belediyesi’ni kadınlardan özür dilemeye davet ediyorum.

Dünya Kadınlar Günü gibi anlamlı bir günü kullanarak, aile ve toplum değerleriyle tamamen ters düşen bir konuya açıkça destek vermesinden dolayı Kadıköy Belediyesi’ni kınıyoruz” dedi.  

selyus