Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

BELEDİYE BAŞKANLARININ HEDEFİ EKREM İMAMOĞLU OLMALI!

AK Parti İstanbul İlçe Belediye Başkanları’nın sosyal medya paylaşımları bu seçimde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’a önemli katkı yaptığı inancındayım.

Hatta 25 belediye başkanının da var gücüyle sahada ter döktüğüne şahitlik ederim. Siyasetin hinliğini bilen fazla belediye başkanı olmadığı için samimi, dürüst duygularıyla sahada seçmene yaptıkları ve bundan sonra yapacakları projeleri anlatıyor. Çok da iyi ediyorlar.

Ama karşılarında ilkeden uzak, yalan dolan üzerine sahada gezen bir rakip var. Onun için bizimkiler sosyal medya güçlerini alabildiğine kullanmaları lazım…

Bazı belediye başkanlarının 10 binin üstünde, hatta bazılarının 50 bin, 60 bin, 100 bin takipçisi olduğunu görüyoruz.

25 belediye başkanının Twitter hesaplarının incelediğimizde, bazılarının Kandil (PKK), FETÖ, Yunanistan, İsrail, ABD’nin desteklediği CHP’nin proje adayı Ekrem İmamoğlu aleyhinde bir paylaşım yapmadığını üzülerek görüyoruz!

Seçim çalışmalarını iftira üzerine kuran bu yalancı adam sürekli İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne saldırıyor ve hem belediye bürokratlarına hem de iştiraklere iftiralar atıyor.

Tabi şu anki İBB Başkan Vekili ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya bu yalancıya cevap vermeli ama devlet memuru olduğu için bu işi yapması çok etik olmaz.

İBB Meclis 1. Başkanı Vekili Göksel Gümüşdağ paylaşım yapsın diyeceğiz de adamın Twitter hesabı bile yok!

Öyle bir hassasiyeti olsa açardı şimdiye kadar!.

Sizin anlayacağınız o hazıra alışmış olduğu için çok bir şey beklemeyelim ondan!

İBB AK Parti Grup Başkan Vekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, sosyal medya hesaplarından ve basın aracılığı ile Kandil ve FETÖ’nün proje adayını var gücüyle topa tutuyor!

Ama bu yetmez.

Bu top atışını ilçe belediye başkanları da yapmalı…

Sosyal medya hesabını çok iyi kullanan ilçe belediye başkanları var, bunlar zaten çakıyor proje adayına. Ama bazı belediye başkanlarının paylaşmaları çok yetersiz ve bazıları ise Ekrem İmamoğlu’na dokunmamış bile!

AK Parti ve İBB Başkan adayı Binali Yıldırım’ın sosyal medya ekibi günlerdir Hashtag (heştek) paylaşımları yapıyor, bunlara katılmayan bazı ilçe belediye başkanları var!

Bu bence çok yanlış ve büyük bir eksiklik!

İstanbul Seçim sürecinin SKM Başkanlığını yapan Ali İhsan Yavuz , İmamoğlu aleyhinde paylaşım yapmayan ilçe belediye başkanlarını niye uyarmıyor?

Yoksa oda mı zayıf bu konuda?

Paylaşım yapmayan AK Parti’li bazı belediye başkanları şunu unutmasın: bu proje aday seçilirse ilçenize değil destek olmak bir bardak su bile vermez size!

Seçimlerde vatandaşlara söz verdiğiniz bazı projeler elinizde patlar!

Ekrem İmamoğlu denen o şahsiyetsiz adam, göreve geldiğinde önceki dönem AK Partili İBB Başkanlarının ilçelere yaptığı hizmet ve projeleri bile fatura eder, parasını ister sizden!!

Onun için esnaf gezisi, ev ziyareti, cami cemaati sohbeti gibi paylaşımlar yapmanın çokta bir faydası olduğunu düşünmüyorum. Sosyal medya ve basın aracılığı ile zaten ilçede yaptığınız hizmetleri anlatıyor ve tanıtıyorsunuz vatandaşa…

Nacizhane düşüncem; Ekrem İmamoğlu’nu hedef almak daha faydalı olacaktır.

Adam hata üstüne hata yapıyor. Konuştuklarının yarısından fazlası yalan, 10 binlerce takipçisi olan AK Parti’li belediye başkanlarının görev yaptığı ilçelerde etkisi inandırıcılığı çok yüksek. Onun için bunu iyi değerlendirmeleri lazım…

Yoksa ilçelerde sahada bulunan milletvekilleri, il dışından gelen siyasiler ve belediye başkanları ile teşkilatlar zaten harıl harıl çalışıyor, birebir markajlar yapıyor, evlere ve STK’lara gidiyor, esnaf ziyaretleri ediyor, hatta camilerde namaz çıkışı gerekli sohbetleri yapıyor…

Geride kalan şu 3 günde bu kargayı daldan düşürdük, düşürdük, yoksa o karga başta sizin sonra biz vatandaşların gözünü oyar! Kalın sağlıcakla…

selyus