Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 12 Haziran 2016

Ümraniye’de Suriyeliler ayrıcalıklı

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programında Suriyeli aileler aynı sofrada iftar yaptı. İftar sonrası Et Turas Es Suriye isimli grubun konserini dinleyen Suriyeliler, etkinlik alanında oluşturulan stantta kendi kültürlerini tanıtma imkanı buldu.

Ümraniye Belediyesi tarafından ‘Biz Bize Ramazan’ konseptiyle düzenlenen Ramazan ayı etkinliğinde Suriyeli vatandaşlara nikah sarayında iftar yemeği verildi. İftarın ardından Et Turas Es Suriye isimli grup Ümraniye Meydanında konser verdi.

Etkinlikle ilgili konuşma yapan Ümraniye Belediyesi Başkan Yardımcı Mesut Özdemir, “Ümraniye’de ikamet eden Suriyeli vatandaşlarımıza iftar yemeği tertip ettik. Burada görüldüğü gibi aileleriyle birlikte iştirak ettiler. Bunlar aynı zamanda bizim Ümraniye’de destek verdiğimiz 4 tane Suriyelilere ait okuldaki çocukların aileleri olmaktadır. Bu programın devamında bir güzellik daha var. Ümraniye Meydanımızda yine 35 tane derneğimize ramazan çadırları hazırladık. Orada bir takım etkinliklerimiz var. Büyük çadırımızda aynı zamanda bugünde de bu iftardan sonra Suriyeli müzik ekibi orada bir program yapacak” dedi.

ÜMRANİYE MEYDANINDA SURİYE TANITIM STANDI

Etkinlikler kapsamında Suriye-Ümraniye kardeşliğini pekiştirmek adına kurulan 35 ilin standının yanında Suriye tanıtım standı da yer aldı. Stantta Suriye kültürü tanıtılırken misafirlere Suriye tatlısı ile kahvesi ikram edildi.

Suriyeli Hayrettin Bayraktar, “Bizim standımız Suriye Standı, Ümraniye Belediyesi, Başkanımız Hasan Can bir de Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir’den Allah razı olsun. Bu sene Suriye için güzel bir şey yaptılar çok çok teşekkür ederiz. Ben Suriye vatandaşı olarak konuşuyorum. Şimdi biz burada Suriye olarak tatlı ve kahve veriyoruz” şeklinde konuştu.

selyus