Binali Yıldırım, “Oyların tamamı sayılsaydı 60 bin fark atacaktık”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, seçimlerin iptaline ilişkin, “Eğer o oyların tamamı sayılsaydı, en az biz 60 bin oy farkla sandıktan birinci çıkacaktık. 31 Mart’ta sizin oylarınızı gasp edenlere, 23 Haziran’da hesabını soracağız” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Pendik Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (PESİAD) düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Programa Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, PESİAD Başkanı Sami Bayram ve üye işadamlarının yanı sıra çok sayıda basın mensubu katıldı.

Dernek merkezinde düzenlenen iftar yemeğinde seçimlerin iptaline ilişkin konuşan Binali Yıldırım, “Biz ısrarla dedik ki, bu oylar yeniden sayılsın. Burada çok büyük hatalar var, düzensizlikler var, hileler var, oy hırsızlığı var. Fakat ne yazık ki bu talebimiz kabul edilmedi, CHP buna itiraz etti ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) reddetti” Yıldırım, şunları kaydetti:

“Şunu adım gibi biliyorum. Eğer o oyların tamamı sayılsaydı, en az biz 60 bin oy farkla sandıktan birinci çıkacaktık. Bunun hesabı belli. Yüzde 10’unda 16 bin oy eksildiyse, yüzde 90’ında ne kadar oy eksilecek, onun hesabını kolayca yapabilirsiniz. Bütün bunlar sandık kurullarının, sandık başkanlarının yanlış, kanunlara uymayan şekilde teşkili. Sadece 123 tane imzasız, boş, seçim sayım sonuç tutanağı var. İmzalanmamış veya bomboş ama oylar işlenmiş. Neye göre işlenmiş? Bunları da topladığınız zaman 42 bin oy ediyor. Neresinden bakarsanız bakın, oy hırsızlığı açık ve seçik şekilde yapılmış. Bu hırsızlık YSK’da görüldü ve iptal edildi. Esasında YSK’ya yükleniyorlar, ‘Efendim hukuk yok. YSK gasp etti, seçimi elimizden aldı.’ Ankara’da kazandınız, hukuk var. Antalya’da kazandınız, hukuk var. Mersin’de, Adana’da hukuk var. İstanbul’da hileniz, oy hırsızlığı ortaya çıktı, hukuk yok diye bas bas bağırıyorsunuz. Bu reva mıdır? Seçim kurulu yaptığı yanlış işlerle bizi de mağdur etmiştir. Bizi mağdur eden de seçim kuruludur. Şartları tutmayan ve görevlendirilenlerin yaptığı iş ve işlemler yüzünden mağduriyet yaşadık ama biz seçim kurulu üyelerine ‘çete’ demedik, ağzımıza gelen hakareti yapmadık. Seçim kurulu da hatasını kabul etti ve bütün bu işlemleri, kanunsuz işleri, şaibeleri yapanlar hakkında soruşturma başlattı. Dolayısı ile hem suçlu, hem güçlü havasında dolanıyorlar. Derler ya, yavuz hırsız ev sahibini susturur, bunlarınki de bu hesap. Konuşmadık konuşmadık, ağır başlılığımızdan, sonucu bekledik diye iyice meydanı boş buldular. Kusura bakmasınlar. 31 Mart’ta sizin oylarını gasp edenlere, 23 Haziran’da hesabını soracağız ve bunun arkasında olacağız” dedi.

selyus