Ana Sayfa İÇ POLİTİKA, YEREL YÖNETİMLER 1 Ağustos 2019

Canan Kaftancıoğlu’nun KASDAŞ’lı mankamatik arkadaşları

Kaftancıoğlu’nun 6 yardımcısını belediyelere yerleştirmesinin yanında Maltepeli bazı meclis üyelerine de soruşturma başlatıldı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancığlu’nun il başkan yardımcıları İlayda Çağla Koçoğlu, Bahar Çetinkaya ve Mert Bahçetepe’nin Kadıköy Belediyesi’ne ait KASDAŞ’ta mankamatik memuru oldukları iddia edildi.

CHP’li Belediyelerin yaptığı skandal atamalar ve işe alımlara Kadıköy’de bir yenisi daha eklendi. CHP’li Gürsel Tekin’in akrabası olduğu bilinen milletvekilinin eşi Kadıköy Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü yaptığı belirlendi. Yaşanan gelişmeler ve Tekin’in özellikle Kadıköy üzerindeki tahakkümünden Kemal Kılıçdaroğlu’da rahatsız.

CHP’li belediyelerin torpil skandalı giderek büyüyor. Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın iki kardeşi ve iki kuzenine belediyede üst düzey göreve getirmesi ile ülke gündemine giren bu skandal her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. CHP’li Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, oğlunu genel müdür yardımcısı olarak ataması ile yayılan skandallar, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde hiçbir işçinin ekmeğiyle oynanmayacağı yönünde namus sözü veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da verdiği vaatlerin havada kaldığının açık bir göstergesi. Ülke kamuoyu bu skandalların son bulmasını ve CHP Başkanı Kılıçdaroğlu ve Yardımcısı Özgül Özel’in kanun teklifi ile bu tarz atamaların önüne geçilmesi için çalışmalarını sürdürdüğü bilinmekteydi. Ancak CHP’nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun 6 yardımcısını ilçe belediyelerde göstermelik olarak işe soktuğu ve yüksek oranda maaş aldıkları ve hiç işe bile uğramadan Bankamatik işçiliği yaptıklarının ortaya çıkması ise rezaletin son halkasını oluşturdu.

CHP İstanbul İl Başkan yardımcıları İlayda Çağla Koçoğlu, Bahar Çetinkaya ve Mert Bahçetepe’nin Kadıköy Belediyesi’ne ait Kadıköy Sağlık Turizm Eğitim Temizlik Otopark Hizmetleri İnşaat San. A.Ş (KASDAŞ) da, CHP İstanbul İl Başkan yardımcıları Nurten Aksüt ve Gürsel Yeter’in Beşiktaş Belediyesi’ne ait BELTAŞ’ta; CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Nejla Kayabaşı’nın Maltepe Belediyesi’ne ait MATAŞ’ta bankamatik memuru olduğu ortaya çıktı.

KADIKÖY ÜZERİNDEN GENEL BAŞKANLIK SAVAŞI MI YAPILIYOR

CHP’li belediyelerin skandallar zincirine her gün yeni bir halka eklenirken, CHP’li Gürsel Tekin’in akrabası ve aynı zamanda ekibinden yer Milletvekili Onursal Adıgüzel’in eşi Duygu Adıgüzel ise yine istisnai kadrodan memur yapılarak Kadıköy Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne getirildiği ortaya çıktı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve ekibinin bu durumdan hayli rahatsız olduğu ve Gürsel Tekin’in Kadıköy üzerindeki bu tahakkümünün parti içi kulislerde de sıkça konuşulduğu dile getirildi. Sosyal medyayı da aktif olarak kullanan Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Duygu Adıgüzel’in  özellikle sosyal medyadaki paylaşımları ise oldukça düşündürücü..

MALTEPE’DE SORUŞTURMALAR BAŞLADI.

CHP’nin seçimleri kazandığı ve İl Başkanı Kaftancıoğlu ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun da sık sık ziyaret ettiği Maltepe’de ise bazı Meclis üyelerine soruşturma açıldı. Kısa sürede mal varlıklarındaki yüksek artış ve yapılan bazı işler ve ihalelerden dolayı Maltepe Belediyesi’nde 5 Meclis üyesi ile ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Ayrıca terör örgütü DHKP-C üyesi bir itirafçının verdiği ifade ile Maltepe Belediyesinin örgüte nakti yardım yaptığı iddia edilmişti. İddia ve itiraf üzerine, Belediye Başkan Yardımcısı iki kişi ile diğer bir görevlinin daha yürütülen soruşturma kapsamında ifadelerine başvurulduğu belirtildi.

selyus