Ana Sayfa HAYVAN, YEREL YÖNETİMLER 1 Ağustos 2019

Sultanbeyli Belediyesi’nden kurban alanındaki esnafa malzeme desteği

Sultanbeyli Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu sene de kurbanlıklarını Sultanbeyli’ye getiren esnafa içinde tulum, çizme, el feneri, yarabandı, eldiven gibi malzemelerin olduğu çanta hediye etti.  

Sultanbeyli Belediyesi, kurban satış ve kesim merkezine kurbanlık girişleri 27 Temmuz itibariyle başladı. Vatandaşların kurban alımları her gün artarak devam ediyor.

Her yıl kurban satıcıları ve alıcıları için oluşturulan merkez bu sene de kuruldu. Battalgazi Mahallesi sınırları içinde bulunan merkezde çadırlar özenle hazırlandı.

Kurban alıcı ve satıcıları için merkezde modern hizmetler sunuluyor. Sokaklar oluşturuldu, satıcıların tüm ihtiyaçlarının göz önünde bulundurulduğu alanda berber, internet kafe, lavabo, duş, mescid, lokanta hizmet veriyor.

Kurbanlıkların üçte biri satılmış durumda. Diğer taraftan alana kurulan 5 kesim ünitesi Kurban Bayramında vatandaşlara hizmet verecek. Kurban kesim hizmeti almak isteyenler 0538 281 81 21 numaralı telefonu arayarak kayıt yaptırabiliyor.

KURBAN SATICILARINA MALZEME DESTEĞİ VERİLDİ

Her yıl olduğu gibi bu sene de kurbanlıklarını Sultanbeyli’ye getiren esnafa malzeme çantası hediye edildi. İçinde tulum, çizme, el feneri, yarabandı, eldiven gibi malzemelerin olduğu çantayı Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Söğütçü esnafa takdim etti.

Belediye Başkanı Hüseyin Keskin alanla ilgili yaptığı değerlendirmede güzel bir merkez kurduklarını vurguladı. Hem alıcıları hem de kilometrelerce uzaktan Sultanbeyli’ye gelen satıcıları düşündüklerini ifade eden Başkan Keskin, “Kurban Bayramı için hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. İstiyoruz ki tüm hemşehrilerimiz burada rahat etsin. Bu düşünceyle alanımızı kurduk. İnşallah sorunsuz şekilde süreci tamamlayacağız.” dedi.

selyus