Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 9 Mart 2016

Çekmeköy’de kadının önemine vurgular yapıldı

AK Parti Çekmeköy İlçe Kadın Kolları, tüm kadın kolları teşkilatlarıyla “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü nedeniyle bir araya geldi. İlçe Kadın Kolları Başkanı Kezban Yüksel Âşık’ın öncülüğünde 8 Mart Salı günü Çekmeköy Belediyesi Evlendirme Dairesi’nde yapılan programda konuşmacılar kadının önemine vurgu yaptılar. 

AK Parti Çekmeköy İlçe Kadın Kolları, tüm kadın kolları teşkilatlarıyla “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü nedeniyle bir araya geldi. 8 Mart Salı günü Çekmeköy Belediyesi Evlendirme Dairesi’nde yapılan programda konuşmacılar kadının önemine vurgu yaptılar. İlçe Kadın Kolları Başkanı Kezban Yüksel Âşık’ın öncülüğünde gerçekleşen kutlamaya; AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci’nin eşi Simru Temurci, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı, İl Kadın Kolları Birinci Bölge Teşkilat Sorumlusu Tuğba Sıdıka Berber Karaman, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın eşi Vildan Poyraz, eski İlçe Kadın Kolları Başkanları Yurdanur Arhan ile Fatma Zehra Erden, Çekmeköy Kent Konseyi Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Hatice Çıraç, İlçe Kadın Kolları Yönetimleri, Mahalle Kadın Kolları Başkanları ve Mahalle Kadın Kolları Teşkilatları katıldı.

“MEDENİ DEĞERLERİMİZE GÖRE KADINLAR BİRER KUTSAL VARLIKTIR”

Gecenin ilk konuşmasını ev sahibi İlçe Kadın Kolları Başkanı Kezban Yüksel Âşık yaptı. Başkan Aşık, “Kadın bir anne, bir eş, bir evlat, toplumu yetiştiren ve yol gösterendir. Eğer kadın mutluysa toplum mutludur. Hükûmetimizin bu hassasiyetle aldığı önlemler hızla kendisini göstermektedir. Medeni değerlerimize göre kadınlar birer kutsal varlıktır. İslam’da bir inanın kadın veya erkek olduğuna değil Allah’a olan samimiyetine bakılır. Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarında cepheye mermi taşıdığına ve gerekli görüldüğünde de savaştığına bu yüce millet şahit olmuştur” dedi.

“YARADAN CENNET BABANIN AYAĞININ ALTINDA DEMEMİŞ!”

Daha sonra söz alan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Çok kıymetli hanımefendiler ben şunu her zaman söylüyorum; sizler gerçekten böyle sadece yılda bir gün dünya kadınlar günü ve yine bir gün anneler günü olarak anılmayacak kadar çok değerlisiniz. Öyle birer, ikişer, üçer gün yetmez. Yaradan Cennet babanın ayağının altında dememiş. Ne demiş? Cennet annelerin ayağının altındadır demiş. Onun için çok kıymetlisiniz. Bizim nazarı itibarımızda yeriniz ve kıymetiniz çok çok üst noktalarda. Rabbim sizlerden binlerce, yüzbinlerce razı olsun. İnşallah nice güzel günlerde her zaman var olacağınız ümidiyle bu özel gününüzü tebrik ediyorum” diye konuştu.

“BAŞIMIZIN TACI AYNI ZAMANDA DA EVLERİMİZİN DİREĞİSİNİZ”

Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı, “Bizler çok değerli bir medeniyetin temsilcileriyiz. Birzamanlar kız çocuğunu diri diri gömen anlayışın yerine, kadınları Allah’ın bir emaneti gören anlayışın mensuplarıyız. Sadece bugüne has kadınlar günü olduğu için değil, kadınlarımız bizim için her zaman çok kıymetlidir. Onlar gerçekten de başımızı tacı, aynı zamanda da evlerimizin direğidir. Bu sadece bir ilçe başkanı olarak değil, aynı zamanda 8 tane kız kardeşi olan bir ağabey olarak söylüyorum. Hakikaten kendimi bu konuda çok şanslı hissediyorum. Bu vesileyle başta annem olmak üzere kız kardeşlerimin de kadınlar gününü kutluyorum. Geçmişte kadınlarımız çocuklarını evinde bırakıp Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarında nasıl mücadele verdiyse bugünde AK Parti’yi cephede yalnız bırakamamak adına kadın kollarımız aynı mücadeleyi veriyor. Bu anlamlı gününüzü bir kez daha kutluyor, hepinize saygılarımı sunuyorum” şeklide konuştu.

“BİZLER AK PARTİ’DE YÜREKTEN KONUŞAN VE SÖZÜ KAİNATA ULAŞAN İNSANLAR OLACAĞIZ İNŞALLAH”

Son konuşmacı İl Kadın Kolları Birinci Bölge Teşkilat Sorumlusu Tuğba Sıdıka Berber Karaman, “Bizler kadınlar olarak AK Parti’yi omuzlarında taşıyan, medeniyetin inşasında ve medeniyetin gelişiminde kahraman olan kadınlarız. İnsanlar arasında iki şekilde konuşulur. Ya dudaktan ya da yürekten konuşulur. Bizler AK Parti’de yürekten konuşan ve sözü kainata ulaşan insanlar olacağız inşallah. Bizler ümmete el uzatmaya niyet etmiş ve ümmeti korumayı şiar etmiş Kurucu Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Bilge Adam, Genel Başkanımız, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun izinde giden AK Kadınlar ve AK neferleriz. Bizler zaman değişse de ruhu değişmeyen, mevkiler değişse de ruhu değişmeyen kadınlarız. Bizler milletin geleceğini inşa ederken ihya olan, aynı zamanda medeniyeti kuran, beşiği tutan eldir düsturuyla evlatlar yetiştiren kahraman kadınlarız” diye konuşmasını tamamladı. 

selyus