Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

ÇEKMEKÖY’DE SAHA NE DİYOR!

Bugün köşemden Çekmeköy’ü kaleme almak istedim… Yakından takip ettiğim ve hemen hemen üç günde bir uğrayarak sahanın nabzını tuttuğum Çekmeköy’de gelişmeler abartıldığı gibi hiçte öyle kötü değil. Seçim çalışmaları ilk başladığı günlerde AK Parti Çekmeköy Belediye Başkan Adayı Ahmet Poyraz’a tepki olduğu söylense de daha sonra bunun nedeni öğrenildi…

Neydi bunun nedeni? Çekmeköylü olan DP adayı Hüseyin Sipahi ve ekibinin dedikoduları!

O günlerde yerel gazetelerin de desteğini arkasına alarak bir rüzgar, bir algı, bir hava civa ile sahaya inen DP Adayı Hüseyin Avni Sipahi, kısa zaman içinde tamamen balon olduğu ortaya çıktı!

İlk zamanlar sallamasyon projelerden etkilenen Çekmeköy seçmeni, “Kıssak da, tepki versek de namkör olmamamız lazım ve oylarımızı, 17 yılda yaptığı büyük hizmetlerle Türkiye’yi dünyanın en büyük ülkeleri arasına sokan AK Parti’ye oy vermemiz lazım” demeye başladılar.

Sipahi, vatandaşları 90’lı yıllarda kandırılan seçmene mi benzetiyor? Artık yüzde 75-80’ler civarında akıllı telefon kullanan ve istediği bilgileri anında alan bir seçmen var siyasilerin karşısında!

Araştırma şirketlerinin anketine göre Sipahi’nin alacağı oy maksimum 12-14 bin civarındadır..

Öte yandan Çekmköy’de abartılan bir başka isim CHP Adayı Seyfettin Yıldırım’ın ise alacağı oy belli. Ne yaparsa yapsın, ister parende atsın, ister kanatlansın, İyi Parti desteğiyle maksimum alacağı oy 50 bin küsurdur.

Bu aralar yerel gazetelerin sitelerinde seçim anketlerini görüyoruz. Bu tür anketlerin inandırıcılığı yok desek yeridir!

Bu anketler CHP ve DP adaylarını neredeyse AK Parti Adayı Poyraz’la başbaşa, hatta CHP adayını önde gösteriyor… Şimdi bu ankete kim inanacak ki!!!

Biz sitemizi faaliyete geçirdiğimiz ilk yıl İstanbul’un başarılı belediye başkanı kim? anketi koymuştuk. Bir ilçenin teşkilatı bir yüklendi ankete İstanbul’da ilk 10’a giremeyecek olan belediye başkanı birinci çıktı. Ondan sonra anket manket yok dedik ve o gün bugündür kaldırdık!

AK Parti Genel Merkez, profesyonel araştırma şirketlerine haftada bir iki defa anket yaptırıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeler için en son yapılan anketlerden yola çıkacak olursak, bize gelen sonuçlara göre: AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, en yakın rakibinden 4,6 puan önde görünüyor. Bu da yaklaşık 455 bin oya tekabül ediyor. Bu makas ileriki günlerde daha da açılacaktır.

Çekmeköy İlçe özeline indiğimizde ise AK Parti Çekmeköy Belediye Başkan Adayı Ahmet Poyraz, en yakın rakibi CHP Belediye Başkan Adayı Seyfettin Yıldırım’a 7.3 puan fark attığı görülüyor.

En son seçimde 170 bin seçmeni olan Çekmeköy’de yaklaşık 150 bin seçmen sandığa gittiği görülüyor. 150 bin üzerinden hesap yapacak olursak 7.3 puan farkı 10.950 oya tekabül ediyor ki daha seçimlere 18 gün var.

Poyraz, ilçedeki güçlü çalışmaların neticesinde arayı daha da açacaktır.

Kim akıl etti bilmiyorum ama AK Parti Çekmeköy eski teşkilatları seçim çalışmalarına davet edildi. Bu çok yerinde bir hamle. Aslında bu da yetmez. Bence AK Parti Çekmeköy’ün İz Bırakan Kurucu İlçe Başkanı Şahmettin Yüksel’in o efsane kadrosunu da bulup sahaya indirmek lazım. Hatta o dönemler görev yapan 3 kademe ilçe yönetimleri ve mahalle teşkilatlarını bulmak lazım.

Zillet ittifakının sahada olduğu bu günlerde evde, işyerinde masa başında, cafeler de, nargileciler de durmak karşı tarafın ekmeğine yağ sürmek olur.

Hele ki sahada yalan ve iftira üzerine kurulan seçim çalışmaları sürecinde!

Hüseyin Sipahi kanadı ve zillet ittifakı, projelerini anlatmak yerine Ahmet Poyraz ve ekibi aleyhine konuşuyor. Bence bunların gittiği yere, arkasından gidip doğruları söylemek lazım…

Öyle sadece zil çalıp çay kahve vermek artık çok işe yarayacağını düşünmüyorum. İftiralara cevap vermek ve yapılanları anlatmak lazım..

Bu arada bu fakir gazeteci kardeşinizde eski bir teşkilatçı olarak ilçe ilçe sahada karınca misali görevini yapıyor. Kıymetimizi bilmeseler de, ilçe teşkilatlarında görevim olmamasına rağmen her gün 2-3 ilçede sahadayım. Sadece haber yapmak için sahada değiliz. Haber bahane, tepkili olan ve yalan yanlış bilgilerle kafaları karıştırılan vatandaşlara naçizane doğruları anlatmaya çalışıyoruz, elimizden geldiğince…

24 HAZİRAN’DA KİM NE OY ALDI BU SEÇİMDE NE ALIR, HESABI SİZ YAPIN?

Bir önceki seçimde Çekmeköy’ün 170 bin küsur seçmen vardı. Bunların 150 bin küsuru sandığa gitti. AK Parti yüzde 44 ile 67 bin küsur oy aldı. Rakibi CHP İse yüzde 25 ile 38 bin küsur oy aldı.

Milliyetçi Hareket Partisi, yüzde 9.8 ile 14.700 küsur oyu aldı. İP ise yüzde 7.9 ile 11.800 küsur oyu var. HDPKK, yüzde 10.4 ile 15.600 küsur oy aldı. Demokrat Parti, yüzde  0,2 ile 259 oy aldı.

selyus