Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 12 Aralık 2020

CHP, yesinler senin basın özgürlüğünü (!)

Eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş, geçtiğimiz günlerde CHP İstanbulÖrgütleri’nde ortaya çıkan birçok taciz olayını sosyal medyada ve ekranlarda dile getirmişti. Tüm bu yaşanılanların ardından Yarkadaş’ın yer aldığı Halk TV’deki ‘Şimdiki Zaman’ programının fişi çekildi. Türkiye gazetesinin haberine göre Sürekli basın özgürlüğünden bahseden ve iktidarı eleştiren CHP, kendi televizyon kanalına müdahale ederek taciz ve tecavüzler ifşa edildiği programın iptali için baskı yaptığı iddia ediliyor.   

Gazeteci İsmail Saymaz, Barış Yarkadaş, Elfin Tataroğlu ve Erol Mütercimler’in yorumculuğunu yaptığı program salı akşamları ekranlara geliyordu. Programın yayından kaldırılma haberini sosyal medya hesabından takipçilerine duyuran programın sunuculuğunu üstlenen Gürkan Hacır, Halk TV Yayın Yönetmeni Suat Toktaş’ın kendisini arayarak programın yayından kaldırıldığını ilettiğini belirtti. Hacır, programın kaldırılması yönündeki gerekçenin ise başka televizyonlara konuk olmalarının gösterildiğine dikkat çekti. Hacır sözlerini “Bu durum Halk TV’nin diğer günlerdeki raitinglerini etkiliyormuş.

“YOLLARIMIZ DÖRDÜNCÜ KEZ AYRILDI”

Yarkadaş da Twitter hesabından “Yaklaşık 10 yıldır programlarına konuk olduğum HALK TV ile yollarımız 4. kez ayrıldı. Salı geceleri katıldığım reyting şampiyonu Şimdiki Zaman yayından kaldırıldı. HALK TV yönetimine ve programa katkı sunan tüm emekçilere bugüne kadar gösterdikleri dayanışma için teşekkür ederim” açıklamasında bulundu.

Öte yandan CHP Genel Başkan Oğuz Kaan Salıcı ile Yardımcısı CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Halk TV yönetimine Yarkadaş’ın ekrana çıkarılmaması yönünde baskı yaptığı iddia ediliyor.

selyus