Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 12 Eylül 2023

CHP’den İYİ Parti’ye: ‘yolunuz açık olsun’

CHP, seçim sonrası Milleti İttifakı ile yolları ayırarak yerel seçimlere kendi adayları ile gireceğini söyleyen İYİ Parti’ye resti çekti. Parti sözcüsü Faik Öztrak, “Bizim dışımızdaki bir parti ‘Ben kendi adaylarımı göstereceğim’ diyorsa, bize de ona ‘Yolunuz açık olsun’ demek düşer” diyerek ittifak tartışamalarına son noktayı koydu. Belediye seçimlerinin tek turlu olduğuna da işaret eden Öztrak, İYİ Parti’ye yüzde 25 oyla alınan seçimleri hatırlatarak göndermede bulundu.

Seçim yenilgisinin faturasını Millet İttifakı üyelerine kesen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu topa tutarak, yerel seçimlere kendi adayları ile gireceklerini açıklamıştı. Akşener’in açıklamaları muhalefet cephesinde büyük yankı uyandırırken, günlerdir süren ittifak tartışmalarına son noktayı CHP Sözcüsü Faik Öztrak koydu.

MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Öztrak, tüm büyükşehir belediyelerini kazanmayı hedeflediklerini belirterek, MYK toplantısından da süreçleri gözden geçirdiklerini söyledi.

“YOLUNUZ AÇIK OLSUN”

Yerel seçimde ittifaklara ilişkin soruya karşılık Faik Öztrak, “Ben geçen hafta durduğumuz yeri söyledim. Bu süreçle ilgili şehirlerde yapılacak olan işbirliklerine kapalı olmadığımızı da ifade ettim. Ama bizim dışımızdaki bir parti ‘Ben kendi adaylarımı göstereceğim’ diyorsa, bize de ona ‘Yolunuz açık olsun’ demek düşer. Bu arada şunu söyleyeyim, belediye seçimleri tek turlu seçimdir. Dolayısıyla belediye seçimlerinde, bundan önce örneklerini gördüğümüz gibi yüzde 25’le alındığı seçimlerin olduğunu da unutmamak gerekir.” değerlendirmesini yaptı.

İMAMOĞLU TOPLANTIYA DAVET EDİLDİ Mİ?

Öte yandan partide ‘değişim’ bayrağını sallayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun CHP’nin İstanbul’da düzenlediği toplantılara davet edilip edilmediğine ilişkin soruya üstü kapalı cevap veren Öztrak, “Genel Başkanımız bir ile gittiğinde o ildeki tüm parti yetkililerinin, başta seçilmişler olmak üzere, programdan haberi olur. İl başkanlarımız da bunun koordinasyonunu sağlar. Ekrem Bey de bizim belediye başkanımızdır.” ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU 100. YIL RESEPSİYONU’NA NEDEN KATILMADI?

İmamoğlu’nun 100. Yıl Resepsiyonu’na katılmama nedenine ilişkin bilgisi olup olmadığı sorulan Öztrak, “Hafta sonunda üç gün boyunca belediye başkanlarımızın olduğu illerde de kutlama programları vardı, partimizin 100. yılıyla ilgili. Bir gün önceki resepsiyona katılmayan başkanlarımız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu da dahil 9 Eylül sabahı Anıtkabir’deki programa katıldı.” diye konuştu.

  1. YIL TANITIM VİDEOSUNDAKİ SKANDAL GÖRÜNTÜLER

CHP’nin 100. yıl tanıtım videosunda EOKA’lı teröristlerin görüntüsünün olması büyük tepki çekmişti. Bu videoya ilişkin o görüntülere ilişkin bir revize, değişiklik yapılacak mı? sorusu üzerine Öztrak, şunları söyledi:

“Arkadaşlar, o videolara baktığınız zaman, Kıbrıs’ın dağlarına nasıl bayrağı diktiğiniz anlatılıyor. Niye revize yapalım? Yani Kıbrıs’ın dağlarına milliyetçiliği yazdığımız videoyu gösteren ve bunun bir parçası olan görüntüleri neden revize edelim? Genel başkan yardımcısı arkadaşımız bununla ilgili açıklamaları zaten yaptı. Gerçekten bakıyorum, karşı tarafın sık sık kullandığı bu filmleri, bu resimleri bizim hazırlamış olduğumuz, çok da güzel, dört dörtlük videoda görünce herhalde büyük bir tepki oluştu. Yani bu niye bizim kullandığımızı bunlar da kullanıyorlar? Kıbrıs’ın dağlarına diktiğimiz o bayrağın, dikilen o bayrağın Cumhuriyet Halk Partisi’nin eseri olduğunu söylüyorlar diye herhalde kıskandılar.”

SEZGİN TANRIKULU’NUN TSK İFTİRASI

Öztrak, CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nun Türk Silahlı Kuvvetleri hakkındaki hadsiz açıklamalarına parti olarak yaptırım uygulanıp, uygulanmayacağı sorusuna ise “Burada gerekli açıklamaları yaptık. Bu çerçevede devam edeceğiz.” dedi. Türkiye gazetesi

selyus