Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 9 Şubat 2021

CHP’nin kapatılıp vakıf olması lazım

Turan, “Tarihi hatıraların gereği olarak bugünkü CHP’nin kapatılıp vakıf olması lazım diye boşa söylemiyoruz. Bu CHP o CHP değil. Bu CHP, Atatürk’ün, İnönü’nün hatta Baykal’ın CHP’si değil. Şu an Kılıçdaroğlu’nun başkaları tarafından genel başkan yapılmasından sonra inşa edilen bambaşka bir CHP var.”

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda Türkiye’nün gündemini yakından ilgilendiren bir çok konuya değinen Turan, Muharrem İnce’nin CHP’den ayrılışına yönelik açıklamalarda da bulundu.

Bülent Turan, “Muharrem İnce’nin CHP’den ayrılmış olması, olmaması bizim meselemiz değil” dedi.

“MUHARREM İNCE’YE ‘GÜNAYDIN’ DİYORUM”

Ana muhalefetin oy ve vekil kaybettiğini belirten Turan, “Bugün Muharrem İnce’nin açıklamalarını gördüm. ‘ABD’den demokrasi dilenenlerle yolumu ayırıyorum’ diyor. ‘FETÖ’cüleri, Soros’çuları destekleyenlerle yolumu ayırıyorum’ diyor. ‘Mustafa Kemal deyip, Atatürk diyemeyenlerle yolumu ayırıyorum’ diyor. ‘Atatürk’e kefere diyenlerle yolumu ayırıyorum’ diyor. ‘Mavi Vatan’ı kavrayamayanlarla yolumu ayırıyorum. ‘Türkiye maalesef Azerbaycan’a yardım etti’ diyenlerle yolumu ayırıyorum.’ diyor. Ben de Muharrem İnce’ye “günaydın” diyorum. ‘Gel Muharrem, git Muharrem’ derken de CHP buydu.” değerlendirmesinde bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun “kaset operasyonuyla” gelmesinden sonraki süreçte yeni bir CHP inşa edildiğini belirten Turan, “Muharrem İnce bunu bugün görüyor olabilir. Cumhurbaşkanlığını kazanamadıktan sonra bazı sıkıntılarını ortaya koyuyor olabilir ama şu iddiaların hepsi daha önceden hazırlanan iddialar.” diye konuştu.

Atatürk’ün CHP’si ile bugünkü CHP arasında sadece isim benzerliği olduğunu dile getiren Turan, “Tarihi hatıraların gereği olarak bugünkü CHP’nin kapatılıp vakıf olması lazım diye boşa söylemiyoruz. Bu CHP o CHP değil. Bu CHP, Atatürk’ün, İnönü’nün hatta Baykal’ın CHP’si değil. Şu an Kılıçdaroğlu’nun başkaları tarafından genel başkan yapılmasından sonra inşa edilen bambaşka bir CHP var” şeklinde konuştu.

selyus