Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 4 Şubat 2018

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz bu ülkeyi sokakta bulmadık, meydanı kanı bozuklara bırakmayacağız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz bu ülkeyi sokakta bulmadık. Onun için de meydanı kanı bozuklara bırakmayacağız. Eli kanlı terör örgütlerine, kalemşörlük yapan lümperlere terk edilemeyecek kadar bu topraklar mübarek yerler.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batman 6. Olağan İl Kongresi’nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batman’ın bugünkü coşkusu ile bir diriliş hamlesi yaptığını, bir dirilişi müjdelediğini belirtti. Bugün salon dışındaki konuşması esnasında, “Teröre hayır, kardeşliğe evet” diyen, iradesine, geleceğine sahip çıkan bir Batman gördüğünü ifade eden Erdoğan, Batman’ın, vefanın şehri olduğunu bir kez daha bugün haykırdığını söyledi.

“KANI BOZUKLARA BIRAKMAYACAĞIZ”

Arif Nihat Asya’nın, “Yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan…” şiirini anımsatan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bu iş böyle. Emperyalistlerin uşağı olmuş, teröristlere tepki göstermek yerine devlete, devletin güvenlik güçlerine, askerine, jandarmasına ve bunlarla omuz omuza cephede mücadele eden Suriyeli kardeşlerimize saldırıyorlar. İşte bir tanesi CHP’nin milletvekili, Genel Başkan Yardımcısı. Terbiyesizin söylediğine bak, bu ifadelerimden de rahatsız oluyorlar. Özgür Suriye Ordusu-kullandığı ifadeyi tabii ben kullanamam, onlar için kullandığı ifadeyi kullanamam- Onlar, ‘Biz Osmanlı’nın dostuyuz’ diyor, ‘Biz Türk’ün dostuyuz’ diyor. Bu CHP’nin ahlaksız temsilcileri de onları kalkıyor maalesef terör örgütüyle iş tutanlardan ilan ediyor. Şu anda Özgür Suriye Ordusu kiminle yan yana? Benim Mehmedimle yan yana, Mehmedimle omuz omuza. Kolunda ne var fors olarak? Türk bayrağı var. Peki PYD’nin kolunda ne var? Amerika’nın bayrağı var. PKK’nın malum artık ne dersen de onlar var. YPG’nin var. Bu CHP, işte bu. Aynı şekilde yine CHP’nin diğer temsilcileri de bu durumda. Ama benim halkım bunları görüyor. Bunlara gereken dersi en güzel şekilde verecek. Terör örgütünün propaganda bültenlerine çevirdikleri gazetelerinde, arkasına sığındıkları meslek odalarında sabah akşam ahkam kesenlere televizyon ekranlarından hep aynı ikiyüzlülükle bunlar arzıendam ediyorlar. Biz bu ülkeyi sokakta bulmadık. Onun için de meydanı kanı bozuklara bırakmayacağız.”

Erdoğan, eli kanlı terör örgütlerine, kalemşörlük yapan lümperlere terk edilemeyecek kadar bu topraklar mübarek yerler olduğunu söyledi.

Türkiye’nin, senelerce milletin kanını emen, eski Türkiye’nin haramzadelerinin tapulu malı olmadığını belirten Erdoğan, Türkiye’nin, 80 milyon vatandaşın tamamına ait olduğunu dile getirdi.

“Özellikle Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Lütfen ırkçılığa düşmeyin. Lütfen kavmiyetçilik yapmayın. Zira Rabbim bizi kabileler halinde yarattı, kavimler halinde yarattı.” diyen Erdoğan, hiçbir kavmin bir diğer kavme üstünlüğü olmadığını, üstünlüğün ancak ittika ve takva ile olduğunu ifade etti.

Erdoğan, “Biz, birbirimizi Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Gürcü, Abaza, Boşnak olduğu için değil sadece yaratandan ötürü seveceğiz, anlayış bu olacak. Biz asla ve asla, kula kul olmayacağız. Biz sadece ve sadece Allah’a kul olacağız.” diye konuştu.

Fatiha suresindeki, “Yalnız sana kulluk eder ve yalnız senden yardım dileriz.” ayetini de aktaran Erdoğan, “Bizim başka kapımız yok. Kim olurlarsa olsunlar, bizim yardım kapımız Allah’tır, o bize yeter. Bu ülke, bir asır önce Çanakkale’de olduğu gibi bugün de ciğerparelerini kına yakarak, cepheye gönderen analarındır, babalarındır, eşlerindir, kardeşlerindir, yarenlerindir.” ifadesini kullandı.

“KİMSENİN TERÖR SEVİCİLİĞİ YAPMASINA İZİN VERMEYİZ”

“Adı, sanı, unvanı ne olursa olsun hiç kimsenin öyle cafcaflı kavramları kendine siper ederek, bu ülkede terör seviciliği yapmasına izin vermeyiz.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Fikir özgürlüğünün sınırları dünyanın her yerinde bellidir. Hiçbir ülke, kendi vatandaşlarının kanını döken katil sürülerine ve bunlara kalkan olan sivil uzantılara müsamaha göstermez. Ülkemizin, terör örgütlerine ve onların arkasındaki güçlere karşı yürüttüğü istiklal ve istikbal mücadelesini gölgelemeye yönelik hiçbir eyleme izin vermeyeceğiz. Marjinal örgütlerin, adeta hücre evine dönüşmüş kimi meslek odalarının sokakları karıştırmaya çalışmasına da asla müsaade etmeyeceğiz.”

15 Temmuz’da milletin direnişi karşısında hayalleri suya düşen çevrelerin ne planladıklarını, kapalı kapılar arkasında hangi fitne kazanlarını kaynattıklarını çok iyi bildiklerinin altını çizen Erdoğan, “Bugüne kadar olduğu gibi 2019 öncesinde de kirli ve kanlı senaryolarının tamamını sahiplerinin başlarına geçirmekte kararlıyız. Ne terör örgütlerinin ne de onlara piyonluk yapan siyasetçi, aydın, sanatçı görünümlü çetenin bizi hedeflerimizden uzaklaştırmasına izin vermeyeceğiz.” dedi.

selyus