Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 28 Ağustos 2023

Optimar ‘seçim kimin yüzünden kaybedildi?’ anketini yayımladı

28 Mayıs seçimlerinden yenilgiyle çıkan muhalefette “Neden kaybettik?” tartışmaları devam ederken Optimar dikkat çeken anket sonuçlarını yayımladı. Katılımcılara, “Muhalefetin kaybetmesinde en büyük pay kime aittir?” diye soruldu. İlk sırada yüzde 44,6 ile Kılıçdaroğlu, ikinci sırada yüzde 19,2’yle Meral Akşener yer aldı.

Seçimleri kaybettikten sonra tartışmaların durulmadığı muhalefet kanadında, yenilginin faturası kime kesildi, anket sonuçlarıyla ortaya çıktı. Altılı masada Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı nedeniyle kaybedildiği konuşulurken CHP’de ise suç küçük ortaklara atıldı. CHP’de masayı deviren İYİ Parti’ye yönelik ‘çalışmadılar’ eleştirisi yapıldı. Muhalefette “Neden kaybettik?” tartışmaları sürerken Optimar Araştırma konuyla ilgili bir anket çalışması yaptı.

YENİLGİNİN FATURASI KILIÇDAROĞLU’NA KESİLDİ

Optimar yaptığı ankette katılımcılara, “Muhalefetin kaybetmesinde en büyük pay kime aittir?” diye sordu. Anketteki şıklar Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Muharrem İnce oldu. Ankete katılan vatandaşların yüzde 44,6’sı seçimin kaybedilmesine neden olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nu gösterdi. Kılıçdaroğlu’nun ardından ikinci sırayı ise yüzde 19,2’yle Meral Akşener aldı. Akşener’den sonra üçüncü sırada Ekrem İmamoğlu’nun olduğu görüldü. Mansur Yavaş’ın da yüzde 12,1’le dördüncü sırada olduğu görüldü. Muharrem İnce ise yüzde 7 ile son sırada yer aldı. Türkiye gazetesi

selyus