Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 14 Haziran 2016

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bizim kimse tahammülümüzü test etmesin”

O yerli ve millî duruşumuz asla zedelenmemeli. Türkiye sıradan bir millet değildir, sıradan bir ülke de değildir. Öyle yok 3 binlere kadar bekler, şudur-budur vesaire… Bizim kimse tahammülümüzü test etmesin ve bu noktada hükümetimiz inanıyorum ki gerekli cevapları gereken yerde gerekenlere tam hakkıyla verecektir, vermelidir.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Milletvekillerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen iftar yemeğinde ağırladı. Burada önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle Türkiye Avrupa Birliği’ne girmek için 3 binlere kadar bekler diyen İngiltere Başbakanı Cameron’u ağır eleştirdi. 

“YERLİ VE MİLLÎ DURUŞUMUZ ASLA ZEDELENMEMELİ”

Avrupa Birliği ile olan ilişkileri onurlu bir duruşu ve milli çıkarları koruyarak gittiği yere kadar götüreceklerini sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu: “O yerli ve millî duruşumuz asla zedelenmemeli. Türkiye sıradan bir millet değildir, sıradan bir ülke de değildir. Öyle yok 3 binlere kadar bekler, şudur-budur vesaire… Bizim kimse tahammülümüzü test etmesin ve bu noktada hükümetimiz inanıyorum ki gerekli cevapları gereken yerde gerekenlere tam hakkıyla verecektir, vermelidir. Zira, sene 1963, sene 2016, 53 yıldır oyaladılar, oyalıyorlar, bu nereye kadar devam eder, işte bunun kararını hükümetimiz hep birlikte vererek adımı da ona göre atmalıyız. Ekonomide kısada vadede ihracat ve turizmde yaşanan sorunları çözecek, orta ve uzun vadede 2023 hedeflerimize ulaşmamızı sağlayacak yapısal dönüşümleri mutlaka hayata geçireceğiz. En zor zamanda biz dev projeler ürettik Türkiye’de, buna yine aynen devam etmeliyiz. 81 ilimizin tamamını kapsayan yatırımlarımızı hayat geçirmeye devam ederek Türkiye’nin gücünü kendi halkımıza ve tüm dünyaya göstereceğiz. Demokrasi, hak ve özgürlükler alanındaki çalışmalarımızı ülkemize yönelen tüm tehditlere rağmen kesintisiz sürdüreceğiz. Çünkü demokrasi kalkınmanın da, huzurun da olmazsa olmaz temelidir. 150 yıllık demokrasi arayışımızda ortaya çıkan sorunların ürünü olan kompleksleri bir kenara bırakıp milletimizin ve ümidini bize bağlayan yüz milyonların ihtiyaçlarına uygun düşen özgün bir demokrasiyi inşa ve tahkim edeceğiz.”

selyus