Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 29 Ağustos 2016

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu vatanı parçalamaya kimsenin gücü yetmez”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “780 bin kilometrekareyle tek vatan, bu vatanı parçalamaya kimsenin gücü yetmez.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, taziye ziyareti için gittiği Gaziantep’te 10 binlerce vatandaşa seslendi. Gaziantep’te düzenlenen, “Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Mitingi”nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terör örgütlerini kullanarak bu ülkeyi, bu milleti dize getirebileceklerini sananlar, yarın kendi ellerinde patlayacak bir bombanın pimini çektiklerini bilmelidirler” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ben sizin bu duruşunuza, bu tavrınıza, bu dayanaklılığınıza şahsım, milletim adına çok teşekkür ediyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Bir kez daha Akdere Mahallemizdeki terör saldırısında kaybettiğimiz çocuklarımıza, kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, yakınlarına ve tüm Gaziantep halkına, tüm milletimize başsağlığı dileklerimi tekraren ifade ediyorum. Demokrasi Meydanı’ndaki bu güzel birlik, beraberlik ve kardeşlik manzarası için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Kardeşliğin şehri Gaziantep’te, kardeşliğin katmerlendiği o görüşün memnuniyeti içindeyim. Sağ olun, var olun, Allah’a emanet olun. Unutmayın, ‘nasrun minallâhi ve fethun karîb ve beşşiril mu’minîn’ Allah’ın yardımı yakındır, bu müjdeyi unutmayın. Üzerine üzerine gideceğiz ve bu işi de Allah’ın izniyle milletçe halledeceğiz, hiç endişeniz olmasın. Onun için, ne diyoruz? Tek millet… Şöyle gür sedayla. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bu Rabia dik duracak, her zaman bununla yürüyeceğiz. Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, Gürcü’süyle, Abhaza’sıyla, Boşnak’ıyla, Arnavut’uyla tek millet. İşte bayrağımız, başka paçavra tanımıyoruz, tek bayrak burada, tek bayrak. Burada şehidimizin kanı var, bağımsızlığımızın hilali var ve şehidimizin ta kendisi. Her şehit bir yıldızdır unutmayın. Ve 780 bin kilometrekareyle tek vatan, bu vatanı parçalamaya kimsenin gücü yetmez. Ve dört, tek devlet, Türkiye Cumhuriyeti’nden başka bir devlet asla tanımıyoruz. Devletimizin içinde yapılanmaya gidenler bunun bedelini ağır ödeyecekler ve ödüyorlar. Sağlıcakla kalın, Allah yar ve yardımcımız olsun inşallah.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen “Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Mitingi”nin ardından eşi Emine Erdoğan ile Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesine geçerek Gaziantep’teki terör saldırısında yaralanan vatandaşları ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaralıların sağlık durumları hakkında İl Sağlık Müdürü Sadettin Yazı ve hastane yöneticilerinden bilgi aldı. Yaklaşık 1 saat süren ziyarette Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hastaneden ayrılışında vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu.

selyus