Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 15 Ağustos 2017

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hiç kimse kerameti kendinde görmesin”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hiç kimse kerameti kendinde görmesin. Bizim başarılarımızın gerisinde milletimizle kurduğumuz güçlü ilişki, ondan aldığımız büyük destek var. AK Parti, kimsesizlerin kimsesi, sesini duyuramayanların sesi, gücü yetmeyenlerin eli, kolu olduğu için bunca yıl milletimiz tarafından sahiplenildi.”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin 16. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Sincan’daki Harikalar Diyarı’nda düzenlenen törene katılarak, partililere hitap etti.

HİÇ KİMSE KERAMETİ KENDİNDE GÖRMESİN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin Türkiye’ye kazandırdıklarının her birinin çok önemli ve kıymetli olduğunu söyledi.

Erdoğan, “Hiç kimse kerameti kendinde görmesin. Bizim başarılarımızın gerisinde milletimizle kurduğumuz güçlü ilişki, ondan aldığımız büyük destek var. AK Parti, kimsesizlerin kimsesi, sesini duyuramayanların sesi, gücü yetmeyenlerin eli, kolu olduğu için bunca yıl milletimiz tarafından sahiplenildi.” ifadesini kullandı.

Kendisini ve evladını rahmetle yad ettiği 15 Temmuz şehidi Erol Olçok’un 2011 seçimleri için hazırlattığı, “Aynı yoldan geçmişiz biz” şarkısının sözlerini okuyan Erdoğan, “Biz milletimizle aynı yoldan geçmeyi, aynı sudan içmeyi, aynı türküleri söylemeyi, aynı duaları etmeyi sürdürdüğümüz müddetçe Türkiye 2053 vizyonunu da 2071 hedeflerini de AK Parti ile gerçekleştirmeye devam eder. Bir süredir, zaman zaman birileri bize ‘Diğer partilerde iktidara geleceklerine dair umut bırakmadınız.’ diyor. İyi de biz kimseyi elinden tutup da iktidara getirmek gibi bir görevle mükellef değiliz.” dedi.

“EĞER YÜREK VARSA ÖNCE DÜRÜST OLACAKSIN”

AK Parti olarak milletle birlikte ülkeyi 15 yıl başarıyla yönettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptıklarının özetinin özeti sayılabilecek kısa bir dökümü paylaştığını, 15 yılda nasıl bir mücadele verdiklerini özetlediğini ifade etti.

Erdoğan, şöyle konuştu:

“Varsa icraat konusunda bu mücadeleyi yönetme konusunda bizimle rakebet edebilecek, yarışabilecek, aşık atabilecek birileri buyursun çıksın meydana. Siyaset meydanı er meydanıdır. Eğer başarı istiyorsanız, hele hele iktidarı istiyorsanız çalışacaksınız, terleyeceksiniz, mücadele edeceksiniz. Yoksa Almanya’nın Focus dergisine AK Parti’yi şikayet etmekle iktidar olamazsın. Öbür taraftan kalkıp yalan dolan her türlü yolsuzluğu yapmak suretiyle AK Parti’yi alt edemezsin. Eğer yürek varsa önce dürüst olacaksın ve bu yolda ne söz veriyorsan onu yapacaksın. Projelerin var mı, planların var mı hünerlerin var mı, milletin önüne sereceksin. Şayet milletimizi ikna edebilir, desteğini alabilirseniz iktidara gelmek bir devir teslim törenine bakar. Unutmayınız, aynı durum bizim için de geçerlidir. Milletimize, kendisi ve ülkemiz için en güzel geleceği AK Parti olarak bizim hazırlayacağımızın güvenini vermek, her seçimde de bunu tazelemek mecburiyetindeyiz. Ancak sen sözde Adalet Yürüyüşü’nü yaparken sağına soluna terör örgütlerinin desteğinde olanları alır, onlarla beraber yürürsen bu millet sana destek vermez.

Çok daha enteresanı… Her şeyden önce bu bayrağın kadri kıymetini bilmeyen, bu vatanın kadri kıymetini bilmeyen, bu devletin kadri kıymetini bilmeyen, bu milletin kadri kıymetini bilmeyen bu ülkede iktidarı bulamaz. Bizim bu rabiamıza ‘terör örgütü işaretidir’ diyecek kadar zavallı olanlar bu ülkede iktidar göremez. Bu terör örgütü işareti değil, bu AK Parti’nin manifestosu.”

Bu manifestoda birinci olarak tek millet bulunduğunu anlatan Erdoğan, “80 milyon biz tek milletiz. Kürt’üyle, Türk’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle… Az önce Grup Tillo ne güzel anlattı bunları değil mi? Ama bunlar anlamaz bundan. Biz 80 milyon tek milletiz. Çünkü biz yaratılanı Yaradan’dan ötürü sevdik. Bizim farkımız bu.” diye konuştu.

DURMAK YOK, YOLA DEVAM

İkinci olarak tek bayrak bulunduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bayrağın rengi şehidimizin kanının rengidir. Hilal bağımsızlığımızın işaretidir. Yıldız, şehidimizin ta kendisidir.” diye konuştu.

Erdoğan, üçüncü olarak da tek vatan bulunduğunu belirterek, “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. 780 bin kilometrekare ile tek vatan dedik, yola böyle koyulduk. Ha…bu vatanı böleceksin, bu vatandan bir yere varacaksın. Yok öyle şey. Orada tüm güvenlik güçlerimiz sırtınıza biner, şimdi bindiği gibi. İşte bunun için sürekli ne diyoruz… Durmak yok, yola devam.” değerlendirmesinde bulundu.

Dördüncü olarak da tek devlet olduğunu bildiren Erdoğan, “Bizim Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden başka devletimiz yok ve kimisi paralel devletmiş, kimisi bilmem ne devletmiş. Bu hevesi olanların hevesi de kursağında kalacaktır. Bunların inlerine gireceğiz dedik, girdik ve bunları oralara gömdük, gömmeye de devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

selyus