Ana Sayfa YAŞAM 15 Ağustos 2017

Kavakçı, Eren Bülbül’ün annesini Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda buluşturdu

Kavakcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı cep telefonuyla arayarak şehidin annesi Ayşe Bülbül ile görüştürerek teselli etmeye gayret gösterdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı (İnsan Hakları Başkanı) ve İstanbul Milletvekili Dr. Ravza Kavakcı, beraberindeki heyetle birlikte Trabzon’a giderek Şehit Eren Bülbül’ün ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Taziye ziyaretinde Dr. Ravza Kavakcı ile birlikte İnsan Hakları Başkan Yardımcıları Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan ve Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, ayrıca Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu ve Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş,  İnsan Hakları Başkan Yardımcıları Ekrem Çelebi ve Harun Armağan, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi ve Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan yer aldı. Heyet, Maçka ilçesinin Sukenarı Mahallesi’ndeki taziye evinde şehit Eren Bülbül’ün ailesine başsağlığı diledi.

Kavakcı, görüşme sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı cep telefonuyla arayarak şehidin annesi Ayşe Bülbül ile görüştürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan anneye taziyelerini ileterek, şunları söyledi: “Eren’imizin inşallah kanını yerde bırakmayacağız. Çok daha farklı bir şekilde inşallah intikamını alacağız. Sizler zaten kazaya, kadere inanmış insanlarsınız. Onun için de tabii ki acımız var ama en büyük makam şehitlik makamı. Eren’in de zaten böyle 15 yaşında ulaşmış olması çok daha da farklı. Rabbim sabrımızı artırsın. İnşallah cennetinde sizleri kavuştursun.” Erdoğan’ın, “Eren’in intikamının alınacağını” belirtmesi üzerine anne Bülbül, “İnşallah. Sizden dileğim o.” ifadesini kullandı.

 

Görüşme sırasında, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ravza Kavakcı’nın, “Ayşe Bülbül’ün 13 çocuğunun olduğunu” hatırlatması üzerine Erdoğan, “Ayşe abla sen var ya cenneti zaten kazanmışsın. 13 tane uşak doğurdun. Sen Allah’ın emrine de uydun, Peygamber’in sünnetine de uydun.” dedi. Ayşe Bülbül’ün, “Sen 3 deyince utanırdım” demesi üzerine Erdoğan, “Ben en az dedim. İnşallah şöyle bir yine Karadeniz’e geldiğimde inşallah seni bir ziyaret edeyim de kuymağını yiyeyim.” diye konuştu. Bunun üzerine Bülbül, “İnşallah, buyurun gelin. Kapımızı da açarsınız. Teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ravza Kavakcı ve beraberindeki heyet daha sonra, Maçka’daki çatışmada yaralanarak gazi olan polisimiz Namık Öztel’i tedavi gördüğü hastanede ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Kavakcı, aynı çatışmada şehit düşen Jandarma Kıdemli Astsubay Ferhat Gedik için de Allah’tan rahmet dileyerek, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

 

selyus