Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 22 Mayıs 2020

Cumhurbaşkanı Erdoğan, isim vermeden Ali Babacan’ı sert bir dille eleştirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunu şu anda bir parti kurmuş olan zat da iyi bilir. O da yanımdaydı Bu görüşmeyi Davos’ta yaptık. ‘Siz sadece gelirsiniz borç alacak ilişkilerimizi incelersiniz, bize siyasi rol biçemezsiniz’ dedim. Eğer dürüst ise ahlaklı ise bunun kendisinin de itiraf etmesi gerekir. Ama onlar böyle bir ifade kullanamazlar. IMF yöneticilerin karşı bunlar kalkıp böyle duruş sergileyemezler. Bunlar hala ‘IMF ile irtibatlarını sürdürmemiz’ gerekiyor diyorlar. Kendisi IMF’in bizden 5 milyar dolar borç istediğini çok iyi bilir. Biz güçlü olmasaydık onlar bizden bu borcu istemezlerdi. Ben ne dedim kendisine. ‘Verin’ dedim” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları toplantısı öncesinde video konferans yöntemiyle il başkanlarına hitap etti.

Uluslararası Para Fonu (IMF) ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Deva Partisi Genel Başkanı ve AK Parti Hükümetlerinin eski Bakanı Ali Babacan’ı isim vermeden eleştirdi.

Erdoğan geçmişte Türkiye’nin IMF borcunun ödenmesi konusundaki bir hatırasını da anlatarak, “Biz iktidara geldiğimizde Türkiye’nin IMF borcu 23.5 milyar dolardı. Biz bu borcu 2013 yılı mayısına kadar ödedik. O defteri kapattık. Ben IMF’in başkanına ‘siz bize siyasi noktada rol biçemezsiniz’ dedim. Bunu şu anda bir parti kurmuş olan zat da iyi bilir. O da yanımdaydı Bu görüşmeyi Davos’ta yaptık. ‘Siz sadece gelirsiniz borç alacak ilişkilerimizi incelersiniz, bize siyasi rol biçemezsiniz’ dedim. Eğer dürüst ise ahlaklı ise bunun kendisinin de itiraf etmesi gerekir. Ama onlar böyle bir ifade kullanamazlar. IMF yöneticilerin karşı bunlar kalkıp böyle duruş sergileyemezler. Bunlar hala ‘IMF ile irtibatlarını sürdürmemiz’ gerekiyor diyorlar. Kendisi IMF’in bizden 5 milyar dolar borç istediğini çok iyi bilir. Biz güçlü olmasaydık onlar bizden bu borcu istemezlerdi. Ben ne dedim kendisine. ‘Verin’ dedim. Bizden bugün borç alan yarın da bizden talimat alır. Bunların hep konuştuk. Eğer dürüstlerse bunu itiraf eder. Ama edemezler. Ülkemizde IMF defterini bir daha açmayacağımızı söylememe rağmen dışarıdan ve içeriden yapılan bunca tazyik ki bunların en önemli rolünü CHP biçiyor. Aldığımız kararın doğruluğunu da her şey gösteriyor. Ülkemizi IMF’in boyunduruğuna sokmak için beyhude çabaladıklarını CHP’lilere bir kez daha hatırlatmak istiyorum” dedi.

selyus