Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 20 Temmuz 2016

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstihbarat zaafı olduğu açık”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Darbeciler bir azınlık. Bu bir terörist örgüt. Bir azınlığın çoğunluğa hükmetmesine izin veremezdik. İstihbarat zaafı olduğu açık. Doğru istihbarat olsaydı önüne geçilebilirdi.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Al Jazeera’nin yayınına katıldı. Burada önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Darbeciler bir azınlık. Bu bir terörist örgüt. Bir azınlığın çoğunluğa hükmetmesine izin veremezdik.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Darbeciler bir azınlık. Bu bir terörist örgüt. Bir azınlığın çoğunluğa hükmetmesine izin veremezdik. İstihbarat zaafı olduğu açık. Doğru istihbarat olsaydı önüne geçilebilirdi. Elbette ki kimse şunu söyleyemez, dünyadaki istihbarat örgütlerinin zafiyeti yoktur diyemez ama dünyanın dört bir yanında olduğunu görüyoruz. Her zaman için zayıf noktalar nerededir, zafiyetler nerededir, belirlemek gerekir ama istihbaratta insani unsur çok daha önemli benim görüşüme göre. Çünkü her şeyi mümkün kılan budur. 15 Temmuz’daki olaylara dönecek olursak FETÖ devletin içinde paralel bir yapı oluşturmuş ve bu darbe girişimini yaptıklarında bunda başarılı olamadılar.” dedi.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önümüzdeki günler ve haftalar içinde ben eminim ki bazı planlarını kendi gelecekleri için yapacaklardır ama biz devlet ve halk olarak el eleyiz ve bu tür örgütlere karşıyız. Halkla birlikte biz oldukça tanklar sonuç alamayacaktır, alamamıştır. Geçmişe yönelik elimizde çok sayıda şüpheliler vardı. Elbette ki kanunlar sizin birçok şey yapmanıza engel oluyor. İtiraflar başladı, bağlantılarını ortaya koydular.” diye konuştu. 

selyus