Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 30 Temmuz 2016

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İyi niyetimizin kurbanı olduk”

Kendilerinin iyi niyetlerinin kurbanı olduklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz de propagandaya geldik. Bunu itiraf etmem lazım. İyi niyetimizin kurbanı olduk bunu da ifade etmem lazım.”

ATV canı yayınına katılan Türkiye’nin Başkomutanı ve cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, baş terörist Fetullah Gülen ve onun haşhaşileriyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

FETÖ kadar yaygın dünyada yaygın ikinci bir örgüt olmadığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her okul bir terör örgütü şubesi görevi görüyor. Bunu yaparken de o ülkenin yöneticilerinin de çocukları oralarda eğitildiği için zannediyorlar ki gayet iyi eğitiliyorlar. Fakir ailelerin çocukları da orada. Sonra ananas falan faaliyetleri de görüyorlar” dedi.

Kendilerinin iyi niyetlerinin kurbanı olduklarını kaydeden Erdoğan, “Biz de propagandaya geldik. Bunu itiraf etmem lazım. İyi niyetimizin kurbanı olduk bunu da ifade etmem lazım. Bu olay olmamış olsaydı bunların üzerine bu şekilde gidemeyecektik. Şimdi milletim çok daha iyi tanıma fırsatı buldu. Bugün itibarıyla gözaltına alınan şahıs 18 bin 699 idi. Tutuklu sayısı 10 bin 137. Şehitlerimizin sayısı 237. Yaralı sayımız 2 bin 191, Allah onlara şifa versin” dedi.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Hukuk içinde adım atıyoruz. Devletin tüm kurumlarında örgütlenme var. Hepsini temizlememiz gerekecek. Bir defa çok ciddi sayıda görevden alma olayı var. Bu görevden alma sürecini bizler OHAL sürecinde devam ettireceğimiz gibi baktık ki bu iş normalleşmeye girmedi, Fransa gibi uzatabiliriz”.

selyus