Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 25 Haziran 2017

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Teşkilat başkanlığımız kongrelerin hazırlığını yapıyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partililerle bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, ” Bayramdan sonra kongreler silsilesi içeren çalışmalar başlatacağını belirten Erdoğan, “Teşkilat başkanlığımız hazırlığını yapıyor bayramdan sonra gerek iller gerek ilçeler bütün buralara bir kongrelere silsilesi içeren çalışmalar başlatacağız. Bu yılsonuna kadar ya da Ocak, Şubat’a kadar bu çalışmaları hızla tamamlamanın gayreti içerisinde olacağız. İstiyoruz ki bu metal yorgunluğunu giderelim, çok daha güçlü şekilde inşallah 2019 Mart’ına, Kasım’ına hazırlanalım.” dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen bayramlaşma törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kritik dönemden geçtiklerini söyleyerek, “Bizlere çok büyük sorumluluklar yüklüyor. Manşetlerle çarpışa çarpışa, partimiz kurulan tuzakları boza boza bugünlere ulaştık. Bu yola sadece başımızı değil bedenimizi, vücudumuzu, bütün ruhumuzu koyduk. Nefesi kesilenler, soluğu yetmeyenler niçin siyaset yaptığını unutanlar oldu. Makam sarhoşu olanlar oldu, her adımı meşakkatlere dolu bu imtihanın hakkını veremeyenler oldu. Bugün onların hiçbiri aramızda yok. Şayet bir şekilde kendilerini gizleyerek hala etrafta dolaşanlar varsa onların da hesaplarının görüleceği günler yakındır. AK Parti’nin ana omurgası sapasağlam ayaktadır. Benim bu anlamlı bayram gününde sizlerle ricam şudur. Tüm yakınlarının ziyaret edin tüm konu komşu ziyaret edin. Bayram mesajınızı onlara iletin. Biz dostları attıracağız düşmanları da azaltacağız bunun gayreti içerisinde olalım” dedi.

“İSTİYORUZ Kİ BU METAL YORGUNLUĞUNU GİDERELİM”

Bayramdan sonra kongreler silsilesi içeren çalışmalar başlatacağını belirten Erdoğan, “Teşkilat başkanlığımız hazırlığını yapıyor bayramdan sonra gerek iller gerek ilçeler bütün buralara bir kongrelere silsilesi içeren çalışmalar başlatacağız. Bu yılsonuna kadar ya da Ocak, Şubat’a kadar bu çalışmaları hızla tamamlamanın gayreti içerisinde olacağız. İstiyoruz ki bu metal yorgunluğunu giderelim, çok daha güçlü şekilde inşallah 2019 Mart’ına, Kasım’ına hazırlanalım. Bu bizim için çok çok önemli. Çünkü arkadan bir de ne geliyor? Olağan büyük kongremiz geliyor. Bunu da yapacağız. Bütün bunlarla Türkiye’de AK Parti farklı bir geleneği ortaya koymuş olan partidir. Bunu göreceğiz ve göstereceğiz ve bu dayanışmamız, bu birlikteliğimiz birçok yerlere farklı bir mesaj olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Kimse birbirinden ne gücenerek ne gocunacak. Güçlü bir teşkilat olmadıktan sonra zafere ulaşmak da kolay olmayacaktır. Ana kademede, kadın kollarında, gençlik kollarında kongreler yapacağız. Hepsinde gerçekleştireceğiz. 2019 yerel ve 2019 parlamento seçimlerinde inşallah seviyeyi çok daha yükselteceğiz. AK Parti bu ülkede ilklerin partisidir, olmaya da devam edecektir.”

Erdoğan, bunu yapmak zorunda olduklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Zira kimse birbirinden ne gücenecek, ne gocunacak. Çünkü güçlü bir teşkilat olmadıktan sonra, zafere ulaşmak da kolay olmayacaktır. Her şey oradan geçiyor ve bunu yaparken ana kademede yapacağız, kadın kollarında, gençlik kollarında yapacağız. Hepsinde de bunu gerçekleştireceğiz. Görüldüğü gibi inşallah önce olağanüstü kongrede 30 yaşın altında genç kardeşlerimiz partimizin merkez karar yönetim kuruluna girdi. Olağan kongrede bu sayı daha da inşallah artacak ve 2019 yerel seçimlerinde bunlar daha da artacak. Daha da ileri gidiyorum, inşallah 2019 parlamento seçimlerinde bunu çok daha farklı bir seviyeye yükselteceğiz. Şunu unutmayın, AK Parti bu ülkede ilklerin partisidir olmaya da devam edecektir. Hele hele FETÖ terör örgütüyle, hepinize sesleniyorum; nerede, bildiğiniz, bulduğunuz bir FETÖ terör örgütü mensubu varsa bunu bizlere muhakkak bildireceksiniz. Eğer bildirmiyorsanız sorumlusunuz. Bu ümmeti, bu milleti parçalayanlara bunun hesabını sormaya devam edeceğiz. Bakınız, Amerika’da bey. Bey Pensilvanya’da çiftlikte yaşıyor değil mi? Herhalde buradan bir şeyler anlamanız lazım. Amerika bunu niye vermiyor, herhalde buradan da bir şeyler anlamanız lazım. Öyleyse burada bu çalışmayı birlikte yürüteceğiz. Siz hangi mahallede kim var, bunları gayet iyi bilirsiniz. Bulacaksınız, biz de araştıracağız, inceleyeceğiz, hukuk içinde gereğini de yapacağız. Asla buralarda taviz veremeyiz. “Erdoğan sözlerine, Abdurrahim Karakoç’un Bayramlar Bayram Olsun şiirini okuyarak son verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Mustafa Ataş, Erol Kaya, Mehdi Eker, Dr. Ravza Kavakçı Kan eşlik etti.

selyus