Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 8 Aralık 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçim adayları için net tarih verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mart ayındaki yerel seçimlerde işbirliği yapacak olan AK Parti ve MHP adaylarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 2 partinin de çalışmalarının devam ettiğini belirterek bu hafta içinde belli bir sonuca ulaşılacağını söyledi ve ‘Biz de bu yapılan çalışmayı gözden geçirerek süratle adım atıp, 2024’e dair Devlet Bahçeli ile bir araya gelip, kararımızı vereceğiz ve yola çıkacağız. 15 Aralık sonrası peyderpey aday açıklamalarımızı yaparız.’ dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yunanistan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan burada yerel seçimlerde AK Parti ve MHP’nin işbirliğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Ortak adaylara ilişkin iki partinin çalışmalarının devam ettiğini, hangi büyükşehirde, hangi illerde, hangi ilçelerde nasıl hareket edeceklerinin detaylarıyla görüşüldüğünü kaydetti.

Erdoğan, bir gazetecinin yerel seçimlerde AK Parti ve MHP’nin işbirliğinde son durumun ne olduğunu ve ‘Çalışmalarda 2019 seçimlerindeki gibi dengeler gözetilecek mi?’ sorusuna  ‘2019 yerel seçiminde biz Cumhur İttifakı başlığıyla bir adım atmadık. Ancak bu seçimde durum çok daha farklı.’ dedi.

’15 ARALIK SONRASI ADAY AÇIKLAMALARIMIZI YAPACAĞIZ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının tamamı şu şekilde:

‘Şu an itibarıyla Milliyetçi Hareket Partisi’nden ve partimden arkadaşlarımız müşterek çalışmalarını sürdürüyorlar. Hangi büyükşehirde, hangi illerde, hangi ilçelerde nasıl hareket edeceğiz, meclis üyeliklerinde nasıl hareket edeceğiz, bütün bu konuların hepsini arkadaşlarımız görüşüyorlar. Öyle zannediyorum ki bu hafta içinde belli bir neticeye varacaklar. Ondan sonra bizim konseyimize getirecekler. Biz de bu yapılan çalışmayı gözden geçirerek süratle adım atıp, 2024’e dair Devlet Bahçeli ile bir araya gelip, kararımızı vereceğiz ve yola çıkacağız. 15 Aralık sonrası peyderpey aday açıklamalarımızı yaparız. ‘ turkiyegazetesi.com.tr

selyus