Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 2 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti’li bazı milletvekillerine yönelik çıkışı ‘liyakat’in önemini akıllara getirdi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) AK Parti Grup Toplantısı’na katılarak bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Genel Kurul toplantılarına katılmayan lakayt milletvekillerini eleştirmesinden sonra “liyakat”ın ne kadar önemli olduğunun altı bir kez daha çizilmiş oldu.

Erdoğan’ın bu açıklamasından sonra 2023 milletvekili seçimlerinde kılı kırk yararak listeleri yapacağına kesin gözüyle bakılıyor.

“ALDIĞINIZ MAAŞLAR HARAMDIR HARAM”

AK Parti Grubu’nun, Genel Kurul toplantılarına katılmada sıkıntı yarattığını dün öğrendiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu, beni ciddi manada üzdü. Bu millet kendi kasasından, kesesinden maaşı veriyor ve bu maaşla beraber milletvekili arkadaşlarımız bu görevi yapıyor. Ama Genel Kurulda eğer yoklamalarda benim milletvekili arkadaşlarım bulunmazsa ki dün böyle oldu, bu millet hakkını sizlere helal etmez. Eğer kim gelmediyse ben de onlara hakkımı helal etmiyorum. Çünkü bu, sıradan bir olay değil. Eğer milletvekili adayı olmuşsan, arkadaş burada görevini hakkıyla yerine getireceksin. Eğer hakkıyla görevini yerine getirmiyorsan bu millet sana hakkını helal etmez ve aldığınız maaşlar haramdır haram. Bunu da böyle bilin” sözlerini sarf etti.

İlginizi çekebilir

İstanbul’da PKK Operasyonu

İstanbul’da PKK Operasyonu

selyus