Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 28 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih Erbakan’ı ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı’na katılan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ı ziyaret etti. Görüşme, Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi’nde saat 16.10’da başladı ve yaklaşık 50 dakika sürdü.

14 Mayıs seçimleri için geri sayım devam ederken Ankara’da hareketlilik artıyor. Cumhurbaşkanlığı için yarışacak 4 isim dün kesinleşirken, ittifaklar da belli oldu. Geçen hafta AK Parti’den Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Merkezi’ne yapılan ziyaretten olumlu sonuç çıkmış ve Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı’na katılma kararı almıştı. Bu kararla birlikte, Yeniden Refah Partisi 4. parti olarak Cumhur İttifakı’na katılmıştı.

ERDOĞAN, ERBAKAN’LA GÖRÜŞTÜ

Bu kararın ardından bugün yeni bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile bir araya geldi. Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi’ndeki görüşme saat 16.10 sıralarında başladı ve yaklaşık 50 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, genel merkezde parti kurmayları ve Genel Başkan Fatih Erbakan tarafından karşılandı.

ERBAKAN’DAN AÇIKLAMALAR

Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Erbakan, şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Cumhurbaşkanımız bize tebriklerini ilettiler. Önümüzdeki seçim sürecinde yapılacak seçim çalışmalarıyla ilgili fikir alışverişinde bulunduk. Cumhur İttifakı çatısı altında, kendi logomuz ve kendi listelerimiz ile seçime gireceğiz.

50 yıllık siyasi geçmişimizde, hayra vesile olan şerre fren olan bir siyasi anlayış ortaya koyduk. Geldiğimiz noktada milletimizi 6’lı kaosa teslim etmemek için kararlı bir adım atıp Cumhur İttifakı’na katıldık. Milletimiz bilmelidir ki dün hangi doğruları ve yanlışları dile getirdiysek bugün de aynısını yapacağız.

14 Mayıs günü yapılacak seçimlerin hemen ardından Cumhurbaşkanımız, bu doğrultuda faydalı hizmetleri hayata geçirecektir. TBMM’de en güçlü şekilde temsil edilerek, mutabakat metnimizdeki faaliyetlerin hayata geçmesinin takipçisi olacağız. Türkiye gazetesi

selyus