Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 15 Haziran 2022

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri için yapılan anket sonuçları!

Optimar araştırma şirketi tarafından Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilli seçimleri vatandaşa soruldu.

Ankete katılanların yüzde 36.1’i cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’a oy vereceğini söylüyor. İkinci sırada ise yüzde 11.9’la Kılıçdaroğlu geliyor. CHP’nin adayının Kemal Kılıçdaroğlu olacağı yönündeki haberler CHP liderini ikinci sıraya kadar yükseltti. Üçüncü sırada ise yüzde 11.9’la Mansur Yavaş gelirken, onu yüzde 8.4’le Ekrem İmamoğlu takip ediyor. Beşinci sırada yüzde 4.7’yle Selahattin Demirtaş’ın geldiği ankette Meral Akşener yüzde 3.2’yle altıncı sıraya yerleşmiş durumda.

ERDOĞAN YÜKSELİŞTE

Optimar, bir de düzenli olarak ‘Bu pazar seçim olsa cumhurbaşkanlığı için Erdoğan’a oy verir misiniz?’ diye soruyor. Erdoğan’a oy veririm diyenlerin oranı yüzde 43.8 çıkıyor. Geçen aylarda ise bu oran yüzde 38’le yüzde 41.5 arasında gidip geliyordu. Erdoğan son aylarda tekrar yükselişe geçmiş.

Optimar’ın siyasi partilerin oy oranına ilişkin verileri daha önemli hale geldi. ‘Bugün seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?’ sorusuna yanıt verenlerin oranı kararsızlar dağıtıldığı takdirde şöyle çıkıyor.

AK Parti 35.9

CHP 26.2

İYİ Parti 10.7

MHP 10.4

HDP 10.1

DİĞER PARTİLERİN ORANI

Deva 1.1

Zafer Partisi 1.1

Türkiye Değişim Partisi 0.9

Memleket Partisi 0.5

Yeniden Refah Partisi 0.9

Saadet Partisi 0.8

Büyük Birlik Partisi 0.8

Gelecek Partisi 0.4

Vatan Partisi 0.1

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

2023 seçimleri, kimin cumhurbaşkanı seçileceği konusuna düğümlenmiş durumda. Optimar’ın anketine katılanların yüzde 36.1’i cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’a oy vereceğini söylüyor. İkinci sırada ise yüzde 11.9’la Kılıçdaroğlu geliyor. CHP’nin adayının Kılıçdaroğlu olacağı yönündeki haberler CHP liderini ikinci sıraya kadar yükseltti. Üçüncü sırada ise yüzde 11.9’la Mansur Yavaş gelirken, onu yüzde 8.4’le Ekrem İmamoğlu takip ediyor. Beşinci sırada yüzde 4.7’yle Selahattin Demirtaş’ın geldiği ankette Meral Akşener yüzde 3.2’yle altıncı sıraya yerleşmiş durumda

ERDOĞAN YÜKSELİŞTE

Optimar, bir de düzenli olarak ‘Bu pazar seçim olsa cumhurbaşkanlığı için Erdoğan’a oy verir misiniz?’ diye soruyor. Erdoğan’a oy veririm diyenlerin oranı yüzde 43.8 çıkıyor. Geçen aylarda ise bu oran yüzde 38’le yüzde 41.5 arasında gidip geliyordu. Erdoğan son aylarda tekrar yükselişe geçmiş. Kaynak: CNNTÜRK

selyus