Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 16 Ekim 2022

Fuat Oktay, “Kılıçdaroğlu’nun FETÖ’nün konuşlandığı zeminden geçtiği söyleniyor”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, “Sekiz saatte o gizli görüşmeleri yaptı. Temenna çaktı ABD’ye, ABD’li yetkililere. ‘Emrinize amadeyim’ dedi. Bir de orada Sorosçu vakıflarla toplantı yaptığı da aşikâr oldu. Dahası FETÖ terör örgütünün konuşlandığı zeminden geçtiğine dair de söylentiler var.”

Cumhuriyet Halk Parti (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Acaba cumhurbaşkanı olabilir miyim diye icazet almak için ABD’ye gidiyor. Sen icazet almak için oraya gidiyorsan milletinden niye icazet istiyorsun?” dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da “Cumhurbaşkanlığı adaylığı için yurt dışından, ABD’den icazet almaya gerek yok. Kararı milletimiz verecektir” diye konuştu. AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir ise Kılıçdaroğlu’nun kamuoyundan saklanan sekiz saatlik zaman dilimi olduğunu ifade ederek şunları kaydetti: Kılıçdaroğlu ne yaptı bu sekiz saatte? Bu sekiz saat meçhul. Bu sekiz saatte o gizli görüşmeleri yaptı. Temenna çaktı ABD’ye, ABD’li yetkililere. ‘Emrinize amadeyim’ dedi. Bir de orada Sorosçu vakıflarla toplantı yaptığı da aşikâr oldu. Dahası FETÖ terör örgütünün konuşlandığı zeminden geçtiğine dair de söylentiler var.

“ABD’YE GÖZ KIRPIYOR”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyaretini eleştirerek, “Oraya gidip ‘Ukrayna’nın tarafında olmalıyız’ deyip, Türkiye’nin tarafsız, ara bulucu politikasını yerle yeksan etmek, Amerika’ya göz kırpmak, bunu çok tehlikeli buluyoruz” dedi. Türkiye gazetesi

selyus