Ana Sayfa ÇEVRE, İÇ POLİTİKA 16 Ekim 2022

CHP’li Gökçe Gökçen rahatsız..

Bartın Amasra’daki maden faciası tüm Türkiye’yi yaralarken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen’in gündemi çok başkaydı. Gökçen, maden kazalarında vefat vatandaşlara ‘şehit’ denilmesinden rahatsız olup karşı çıkarak madende kaybettiğimiz vatandaşlara şehit diyen kendi partisi ile de ters düştü.

CHP MİLLETVEKİLİ GÖKÇE GÖKÇEN MADEN ŞEHİTLERİMİZE ŞEHİT DENİLMESİNDEN RAHATSIZ OLMUŞ!

Türkiye, Bartın’daki maden faciasıyla sarsıldı. Amasra maden ocağındaki grizu patlaması sonucu meydana gelen kazada 41 vatandaşımız hayatını kaybetti. Türkiye’yi yasa boğan olay sıcaklığını korurken CHP’den tepki çeken bir çıkış geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, maden kazalarında vefat edenlere şehit statüsü verilmesine karşı çıktı. Gökçen, “Hayır maden şehidi diye bir şey yok.” ifadelerini kullandı. Gökçen’in sözleri sosyal medyada kullanıcılar tarafından sertçe eleştirildi.

CHP RESMİ SAYFASININ PAYLAŞIMINA TEPKİ GÖSTERDİ

CHP resmi Twitter hesabı maden faciasına ilişkin bir mesaj yayınladı. Mesajda “Bartın Amasra’da meydana gelen patlamada yitirdiğimiz maden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Acılı ailelerimize ve çalışma arkadaşlarına sabır, yaralı madencilerimize acil şifa diliyoruz. Tüm dualarımız can kaybının artmaması için…” denildi.

Mesajın ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden faciasına ilişkin partisinin yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

”MADEN ŞEHİDİ DİYE BİR ŞEY YOK”

Twitter hesabından CHP’nin mesajını alıntılayan Gökçen ise, “Hayır maden şehidi diye bir şey yok. Sırf para için insan canını riske atanlarla Sayıştay raporlarında açık açık uyarmasına rağmen keyfine bakanların sorumluluğunu örtmek için ortaya atılan tabirleri biz kullanamayız” dedi.

CHP’DEN HENÜZ SES YOK

Öte yandan CHP’li Gökçen’in bu sözlerine sosyal medya kullanıcıları tarafından çok sayıda tepki gösterilirken, CHP’den konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

KILIÇDAROĞLU DA ŞEHİT DEMİŞTİ

Gökçen’in mesajının ardından Twitter’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Soma maden faciasının yıl dönümünde yaptığı paylaştığı mesajda, ‘şehit’ tabirini kullandığı ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu’nun paylaşımında, “Soma maden faciasının yıl dönümünde, maden şehitlerimizi rahmetle anıyor; Soma için adalet mücadelesinden vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha hatırlatıyorum.” ifadelerini kullandığı görüldü. Türkiye gazetesi

selyus