Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 8 Şubat 2020

Gazeteci Çağlar Cilara, CHP’nin gerçek yüzünü ortaya çıkardı

CHP, MYK’da aldığı anlaşılmaz bir şekilde CNN Türk’ü boykot etme kararı almıştı. Boykot kararına gerekçe olarak da “halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını ayaklar altına aldığını, iktidarın menfaatleri doğrultusunda yayınlar gerçekleştirdiği” iddiasını gösterdi. Ancak CHP’nin gerçek yüzünü Çağlar Cilara attığı bir tweetle ortaya döktü. Cilara tepkiler üzerine daha sonra tweetini silmek zorunda kaldı…

Geçtiğimiz hafta içinde toplanan CHP MYK’da basın özgürlüğünü hiçe sayan bir boykot kararı alındı.

CNN Türk’ü hedef alan bu boykot kararını CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, dün resmen açıkladı.

Tuncay Özkan karara ilişkin CHP’nin gerekçelerini ise şöyle sıralamıştı:

“CNN Türk özgür ve bağımsız bir haber kanalı olmak yerine tıpkı A Haber gibi iktidarın borazanı bir propaganda aygıtı olmayı tercih etmiştir.

Halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını ayaklar altına alarak halkının değil, iktidarın menfaatleri doğrultusunda yayınlar gerçekleştirdiği ve bunu sürdürmüştür.

Gerçeklerin üstünü örttü ve AKP söylemleri doğrultusunda bir reklam ajansı gibi çalışmıştır.

Yerel seçimlerden bu yana CHP’nin karşısında konumlanmıştır.”

Peki CHP’nin boykotunu dayandırdığı sebepler gerçeği yansıtıyor mu? Rahatsızlığın asıl sebebi ne? Bu soruların cevabını ana muhalefet partisine yakın birçok medya kuruluşunda çalışmış olan Çağlar Cilara attığı tweetle verdi. Ancak muhtemelen ana muhalefet partisinden ya da ona yakın kişi ve kurumlardan gelen baskılar üzerine de sildi.

ÇAĞLAR CİLARA CHP’NİN İKİ YÜZLÜLÜĞÜNÜ BÖYLE DEŞİFRE ETTİ

Takvim Gazetesi Ankara Temsilcisi Zafer Şahin capsini aldığı bu tweeti “Bu tweeti attı ve sildi… Televizyonlara, gazetelere, gazetecilere bu baskıyı yapanlar demokrat ve özgürlükçü öyle mi?” mesajı ile paylaştı.

İşte Zafer Şahin’in Çağlar Cilara’nın attıktan sonra silmek zorunda kaldığı o tweet:

“İktidar kanalları CHP’lileri yayınlarına almıyor diye CHP boykot ediyor. Ben CHP kanallarında çalıştım. O kanallarda da yasaklı CHP’li listeleri vardı. Genel merkezin üzerine çizdiği CHP’lileri programlarıma alamazdım. Sadece genel merkezin istediği CHP’liler çıkardı. Kafa aynı…” Kaynak: Süper Haber Tv

selyus