Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 23 Şubat 2023

Gazeteci Hande Fırat, seçim tarihi ile ilgili edindiği kulis bilgilerini açıkladı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından seçimin öne alınabileceği yönünde iddialar ortaya atılmıştı. Gazeteci Hande Fırat, bu konuda Ankara’dan edindiği kulisleri açıkladı. Fırat, seçimin ertelenmeyeceğini 14 Mayıs’ta yapılacağını söyledi.

Depremin ardından seçimin erteleneceği iddia edilmişti. CNN Türk’te Tarafsız Bölge programında konuşan gazeteci Hande Fırat, bu söylentilere ilişkin edindiği kulis bilgilerini paylaştı.

AK PARTİ’DE PEŞ PEŞE TOPLANTILAR

Fırat “Bugün iki önemli toplantı yapıldı. Biri merkezde, diğeri partide. Birçok teknik isim bir araya geldi ‘seçim hangi tarihte yapılmalı?’ diye sordu. Ardından da AK Parti’de kurmaylar görüştü. Bugünkü toplantıların neticesinde seçim yüzde 99 oranında 14 Mayıs’ta yapılacak” dedi.

Bazı partililerin seçimin 18 Haziran’da yapılmasını istediğini belirten Hande Fırat, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise 14 Mayıs’ta ısrarcı olduğunu vurguladı. Erdoğan’ın bu net tavrının ardından hem Yüksek Seçim Kurulu (YSK) hem de partinin önemli isimlerinin bir çalışma yaptığını dile getirdi.

DEPREMZEDELER NASIL OY KULLANACAK?

Hande Fırat, deprem bölgesindeki vatandaşların nasıl oy kullanacağına ilişkin ise “Bazı teknik zorluklar olabileceği vurgulanmıştı ama bugün AK Parti, YSK’daki temsilcileri ile görüştü. Zaten geçen hafta YSK temsilcileri bölgede incelemelerde bulundu. Öncelikle nüfusun durumu ortaya çıkartılacak ve hemen seçmen kütüklerine bakılacak. YSK çalışmaya başladı. Ankara’ya, Konya’ya gitmiş olan depremzedeler tıpkı şehir dışında görev yapan bir polis gibi oy kullanacak. Deprem bölgesinde ise muhtemelen konteynerler tercih edilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan söylediğinin arkasında durmak istiyor, Deprem bölgesinde, çadırlar güvenli değil denilirse konteynerlarda yapılacak. Erdoğan, teknik olarak da ne yapılması gerekiyorsa yapılması talimatını vermiş” ifadelerini kullandı. Türkiye gazetesi

selyus