Ana Sayfa DIŞ POLİTİKA, İÇ POLİTİKA 2 Mart 2022

Gazeteci Sabri Balaman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu topa tuttu

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminin sürdüğü şu günlerde Türkiye olarak başarılı bir dış politika yürüten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümeti tamamen küresel güç ağzıyla eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yoğun tepki geldi…

Akit Tv’de sunulan Ters Kutuplar Programının sorumlusu, deneyimli siyaset adamı ve Köşe Yazarı Sabri Balaman, kendi sunduğu programında dayanamayarak Kemal Kılıçdaroğlu’nu yerden yere vurarak adeta topa tuttu.

“YERLİ VE MİLLİ POLİTİKA NASIL OLUYORMUŞ ONUDA ONA BİRLERİ ANLATMASI GEREKİYOR”

Eleştirisini yaparken CHP’nin eski genel başkanı İsmet İnönü’yü örnek gösteren Sabri Balaman şunları söyledi:

“SSK Genel Müdürü olmakla, Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı olmak arasında biraz fark var. Devletin iktidarına talip olan bir siyasi partinin genel başkanının bence devlet politikalarını ve uluslararası diploması nasıl olmalı diye bir eğitimden geçmesi gerekiyor. Orda oturduğu yerden başarısız kimliği ile çıkıp orduya veya caydırıcı güç üzerinden Türkiye’nin diplomasisini tartışacaksa gitsin İsmet İnönü dönemine biraz baksın. 2. Dünya Savaşında bile o zamanki olanaklar dahilinde çok başarılı bir diplomasiyi, en azından kendi genel başkanından ders alması gerekiyor. Yerli ve Milli politika nasıl oluyormuş, onuda ona birleri anlatması gerekiyor diye düşünüyorum.”

selyus