Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 20 Aralık 2015

Gençlik Kongresine İstanbul damgası

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Kongresi Ankara Arena Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Kongrede Gençlik Kolları Başkanlığına Melih Ecertaş, 777 oyla seçildi. Listede dikkat çeken ne önemli ayrıntı ise İstanbullu olan Başkan Ecertaş, İstanbul’da ki ekibinden önemli isimleri de MKYK’na aldı. Av. İsa Sinan Göktaş, Osman Söyler, Ensar Topçu, Abdurrahman Döğücü, İskender Karakaya gibi isimler İstanbul’u gururla temsil edecek.

Ankara Arena Spor Salonunda düzenlenen AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı 4. Olağan Kongresi’nde AK Parti Tüzüğü gereğince divan başkanı ve üyelikleri için seçim yapıldı. 

Kongrede, Divan Başkanlığına AK Parti Ankara Milletvekili Fatih Şahin seçildi.

Şahin, yaptığı konuşmada, AK Parti Gençlik Kolları’nın Türkiye gibi büyük bir sevdayı yüreğinde taşıyan milletin bağrından çıkan Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç, Nuri Pakdil ve Ali Fuat Başgil’in önünü açtığı yolda yürüdüğünü söyledi.

AK Parti gençliğinin, milletin oylarıyla ilk kez doğrudan halk tarafından cumhurbaşkanı seçilen AK Parti Kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun sürdürdüğü yerli ve milli yolun yılmaz, yorulmaz çalışkan yolcuları olduğunu ifade eden Şahin, gençlerin bu sevdasının tüm Türkiye’ye ve bütün mazlum milletlere umut ışığı olduğunu belirtti.

Birlik ve beraberliklerini muhafaza ettikleri, haklarına sahip çıktıkları sürece kimsenin kendilerini bu yoldan döndüremeyeceğini anlatan Şahin, “Ülkemizi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine taşıyacaklar sizlersiniz. Yüzü gençliğe dönük her hareket mutlaka kazanacaktır. AK Parti’nin geride kalan seçimler ve referandumlardan alnının akıyla çıkma sebeplerinden biri de yüzünün gençlere dönük olması, gençlerin sesine kulak vermesi, sözüne değer vermesi, onları siyasetin öznesi olarak görmesi, onlara karar alma mekanizmalarında yer vermesidir” diye konuştu.

Şahin, kongrenin partiye, ülkeye ve Türk demokrasisine hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Konuşmanın ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra şarkıcı Zeo Jaweed sahne aldı.

Daha sonra söz alan AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahim Boynukalın ise AK Parti’nin bir başkaldırı, vesayete ve muhtıralara boyun eğmeme hareketi olduğunu söyledi.

AK Parti’nin herkes için umut olduğunu, yoksulun derdiyle dertlendiğini ifade eden Boynukalın, “AK Parti birbiriyle daha önce karşılaşmamış milyonlarca kişinin önce hayalini kurduğu daha sonra uygulamaya geçirdikleri kutlu bir davanın hareketidir. AK Parti, milleti siyasetin pasif nesnesi olmaktan çıkarıp aktif öznesi haline getirmiş bir harekettir” dedi.

“Biz burada bir duruş gösteriyoruz. Burada Habil ile Kabil arasındaki kavgada Habil’in, Hz. İbrahim ile Nemrut arasındaki kavgada Hz. İbrahim’in, Firavun ile Hz. Musa arasındaki kavgada Hz. Musa’nın, Miloseviç ile Aliya İzzet Begoviç arasındaki kavgada Bilge Kral’ın dünyanın bu sisteminde zalimlerine karşı olan kavgada Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Ahmet Davutoğlu’nun yanında olduğumuzu göstermek için buradayız” diyen Boynukalın, şunları kaydetti:

“1,5 yıl içinde 7 Hazian ve 1 Kasım seçimlerini tecrübe ettik. Siyasal hayattaki ilk tecrübelerini sürekli tek başına iktidar sonuçlarıyla yaşayan bir nesil olarak 8 Haziran sabahını atlatmak kolay değil. Teşkilatlarımız mahalle mahalle, köy köy, ev ev çalıştılar. Üniversitedeki öğrencileri milletvekili adaylarıyla buluşturduk. Çok çalıştık. 1 Kasım’da 18-30 yaş arasından yüzde 45’lik oy alarak partimizin kazandığı başarıda önemli bir paya sahip olduk. Bundan sonraki dönem uzun soluklu işlerin olduğu bir dönem olacak.”

Boynukalın, davanın burada bitmeyeceğini, bundan sonra sadece AK gençliğin değil bütün gençlerin sorumluluğunun omuzlarında olduğunu, bu görevi başarıyla yerine getiren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’dan yük almak için koşturacağını sözlerine ekledi.

Daha sonra salondakilere AK Parti Gençlik Kolları tanıtım filmi izlettirildi.

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları 4. Olağan Kongresi’ne, Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek ve Yalçın Akdoğan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile AK Parti Genel Başkan Yardımcıları ve milletvekilleri katıldı.

Kongreye, yurt dışından da gelen yabancı misafirler oldu. Azerbaycan, Arnavutluk, Almanya, Afganistan, Bangladeş, Çek Cumhuriyeti, Endonezya, Fransa, Hindistan, Hollanda, İtalya, İngiltere, Katar, Kosova, Kamboçya, Kazakistan, Kırgızistan, Kuveyt, Lübnan, Liberya, Maldivler, Malezya, Makedonya, Moldova, Polonya, Nepal, Sri Lanka, Sırbistan, Sudan ve Tunus’tan bazı siyasi partilerin temsilcileri de kongredeki yabancı misafirler arasında yer aldı.

GENÇLİK KOLLARI YENİ BAŞKANI MELİH ECERTAŞ

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı 4. Olağan Kongresi’nde Gençlik Kolları Başkanlığına Melih Ecertaş, 777 oyla seçildi.

Ankara Arena Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı 4. Olağan Kongresi’nde, Gençlik Kolları Başkanlığı seçimi yapıldı. Bin 150 kayıtlı delegeden 777 kişi oy kullandı.

Kullanılan oyların tamamını alan Melih Ecertaş, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Genel Başkanlığına seçildi.

Kongrede, tribünde yer alan “Dünya beşten, Diyarbakır hendekten büyüktür” pankartı dikkati çekti.

Kongreye, Türkiye’de eğitim gören bazı yabancı öğrencilerin de katıldığı görüldü. AK Parti Gaziantep Gençlik Kolları üyeleri de, “Vurur yüze ifadesi UNESCO Gastronomi şehriyiz bitanesi” yazılı pankart açtı.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU, “AK PARTİ GENÇLİĞİ YORULMAZ”

Başbakan Davutoğlu, Ankara Arena Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı 4. Olağan Kongresi’nde konuştu.

Davutoğlu, konuşmasına, “Yüreği umut dolu, geleceğe umutla sarılan, aydınlık yarınlara yürekten inanan gençleri en güzel selamla selamlıyorum, Allah’ın selamı üzerinize olsun. Sizlerin şahsında 81 vilayetteki bütün genç kardeşlerimi selamlıyorum. Bu muhteşem salonda genç memur, işçi kardeşlerimi, genç girişimci kardeşlerimi selamlıyorum. Sizlerin sahsında bugün vatan sathında fedakarca vatanı savunan Mehmetçikleri sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum. Sizin şahsınızda kalbi imanla ve aşkla dolu Türkiye’nin bütün gençlerini muhabbetle selamlıyorum” sözleriyle başladı.

 “Bu davaya hizmet eden, bu harekete gençlik kollarında başlayan, AK Parti’yi kuran ve bugünlere getiren, Türkiye’yi yepyeni ufuklara taşıyan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı selamlıyorum” diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

“Böyle gençlerle yola çıkmaktan büyük gurur duyuyorum. Gençler, 7 Haziran öncesinde, 1 Kasım öncesinde herkes evinde otururken sizler meydan meydan, şehir şehir, köy köy her meydanı doldurdunuz, aşkla 1 Kasım’ın mimarı oldunuz.”

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Olağan Kongresi’nin ülkeye, millete ve tüm gençlere hayırlı olmasını dileyen Davutoğlu, “Bugün burada bizimle bulunan, 37 ülkeden gelen kardeşlerimizi de hepiniz adına bir kez daha selamlıyorum” ifadesini kullandı.

Gençlerin siyasi tarihteki rolüne vurgu yapan Davutoğlu, “Bütün büyük hareketlere batığımızda gençlere yaslanmayan, gençlerden destek almayan hareketler, kısa süre sonra durağanlığa teslim olur. Ancak gençleri yanına almış, gençleri arkasına almış, gençleri önünde yürüten bir siyasi hareket de tarihi yürüyüşünde büyük devrimlere öncülük eder” dedi.

“BU SALONDA, İNSANLIK TARİHİNDE ÖNCÜ OLACAK GENÇLERİN SİMASINI GÖRÜYORUM”

“Gençlerle, sizlerle beraber yol yürümek ne güzel, sizlerle kutlu bir davayı omuzlamak ne güzel.  Durmayan coşkunuza eşlik etmek ne güzel. Allah bu aşkınızı hiç eksik etmesin, bu yoldaki gayretlerinizi mutlaka başarılı kılsın. Sizi böyle diri, ayakta diri görmek istiyoruz” diyen Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Bakın 1 Kasım seçim zaferinden çıktık, 7 Haziran’da 81 vilayetimizi dolaştık ama maşallah bizim kadrolarımızda yorgunluk yok. AK Parti gençliği yorulmaz, AK Parti gençliği durmaz, Abdurrahim kardeşimizin dediği gibi AK Parti gençliği hiçbir zorluk karşısında yılmaz. Bu salonda, insanlık tarihinde öncü olacak, tarihin akışını değiştirecek gençlerin simasını görüyorum. Sizlerde Hazreti Yusuf’un yüzünü görüyorum. Hazreti Yusuf, cemalin, güzelliğin temsilcisi bir genç. Ben şimdi burada her birinizin yüzünde Hazreti Yusuf’un cemalini, Hazreti Yusuf’un Medrese-i Yusufiye’deki fedakarlığını, devlet ahlakına sahip gençleri görüyorum. Yine Hazreti İsa’yı düşünün. Ben sizde Hazreti İsa’nın merhametini, şefkatini, teslimiyetini görüyorum. Hazreti Peygamber ile birlikte önümüzdeki günlerde Mevlidi Şerifi idrak edeceğimiz Hazreti Peygamber ile birlikte Medine’ye yürüyen gençliği düşünün. Mekke’de gördükleri zulümden sonra ümitsizlik içinde gibi görünen ama Medine’ye vakur şekilde yürüyen gençler, tevhidin, ahlakın, vicdanın adaletin öncüsü olacak bir medeniyet yürüyüşünde öncü oldular. Ben burada bu gençlerin aşkını, imanını görüyorum ve o gençler Medine’ye yürürken, Hazreti Ali’yi düşünün. Ben her birinizin yüzünde Hazreti Ali’nin cesaretini, imanını, fedakarlığını görüyorum.

Ben yine bir gençler ordusunun başında, bir genç Malazgirt’e gelmiş, giydiği kefeniyle bir medeniyeti bir coğrafyayla buluşturmaya ahdetmiş Alparslan’ın ve onun arkasındaki gençlerin o aşkını sizde görüyorum. Yine Anadolu’da medeniyet inşa etmek üzere şehir şehir, ırmak ırmak, dağ dağ yürüyen Anadolu’nun gençlerini, Anadolu’nun bacılarını sizin yüzünüzde, çehresinde görüyorum. Onların sevdası, onların aşkı size nakşolmuş. İstanbul surlarında, Fatih Sultan Mehmet Han’ın bitmez tükenmez azmini, o sultanın emrinde sancağı surlara diken bir başka gencin, Ulubatlı Hasan’ın cesaretini sizde görüyorum. Sizlerin çehresinde, Çanakkale’de şehit olmak için yürüyen Afyonkarahisar’dan Akdeniz’e, İzmir’e istiklal için yürüyen aziz gençlerin şehitlik aşkını görüyorum.”

“SİZLER, KÖKÜ MAZİDE OLAN BİR GELECEĞİN MİMARLARISINIZ”

Başbakan Davutoğlu, gençlere, “Bu istiklal bayrağını daha yücelerde dalgalandırmaya var mısınız? Medine’ye yürüyenlerin adalet arayışını insanlığa dalga dalga yaymaya var mısınız? Fatih Sultan Mehmet Han’ın, Ulubatlı’nın fetih aşkını gönülleri fethederek yeniden yaşatmaya var mısınız? İstiklal aşkını ve istiklal idealini istikbale taşımaya var mısınız” şeklinde sorular yöneltti.  Davutoğlu, ‘evet’ yanıtını alması üzerine, şöyle dedi:

“İşte sizlere en büyük emanetimiz budur. İstiklal ve istikbal davasının sahibi olacaksınız. Adaletin hakkaniyetin, merhametin sözcüsü olacaksınız. Sizler, kökü mazide olan bir geleceğin mimarlarısınız. Sizler Selçuklu’nun, Osmanlı’nın torunlarısınız. Sizler Cumhuriyetin umudusunuz. Bugün burada her birinize teşekkür ediyorum, mazinize sahip çıktığınız için, medeniyetinize sahip çıktığınız için, aydınlık yarınlarına sahip çıktığınız için hepinizi tebrik ediyorum.”

“ÖZGÜRLEŞEN, GELİŞEN YENİ BİR TÜRKİYE DOĞUYOR”

“1 Kasım seçimlerinin ardından Türkiye, huzura, güvene, istikrara yelken açtı. Sizler çalıştınız, milletimiz teveccüh gösterdi, Allah nasip etti ve tarihi başarıya imza attık” ifadesini kullanan Davutoğlu, şunları kaydetti:

“Şimdi hep birlikte mutlu yarınlara doğru yürüyoruz. Yarınların Türkiyesi herkesten çok Türkiye’nin yeni nesillerinin, genç insanların eseri olacaktır. Her insanımızın, güçlü aidiyet hisleriyle bağlandığı, sadece kendisi için değil ülkesi için hayaller kurduğu bir Türkiye’ye gidiyoruz. Farklılıkları zenginlik olarak gören, ülkelerini aynı aşk ve saadetle seven, aynı hedefler uğruna omuz omuza gayret gösteren insanların yaşadığı bir ülkeye, yeni bir Türkiye’ye gidiyoruz. 77 milyon insanımızla ama en çok gençlerimizle birlikte 2023 hedeflerimizi gerçeğe dönüştürmeye gidiyoruz. İnançlıyız, kararlıyız, azimliyiz çünkü biz bu ülkeye, bu millete sevdalıyız.

Bu salondaki coşku bana göre çok güzel günleri müjdeliyor. 2002’de başlattığımız büyük medeniyet yürüyüşümüzde şimdi çok daha emin adımlarla yeni bir altın sayfa açıyoruz. Geçtiğimiz 13 yılda milletimizle birlikte karanlık bir devri kapattık, aydınlık bir devri başlattık. Krizlerle, çalkantılarla kargaşaların olduğu Türkiye gitti, özgürleşen, gelişen yeni bir Türkiye doğuyor. Ülkenin dertlerine çözüm üretmek bir tarafa bu ülke için kendisi bir dert haline gelmiş olan siyasi anlayışlar tedavülden kalktı. Millet iradesini temsil eden AK Parti ile birlikte Türkiye şaha kalktı. Adeta dibe vurmuş ekonomi ayağa kalktı ve rekor üstüne rekor kırıyor. Yaşanan olumsuz küresel şartlara rağmen ekonomimiz 13 yıldır aralıksız büyümeye devam ediyor. Demokrasimiz güçlendi, milletin oyuna saygısı olmayanların her türlü darbeci, vesayetçi, tek tipçi girişimler devre dışı bırakıldı. Kendi içine kapalı ülkeden dünyanın her köşesinde olan söz söyleyen, sözünü dinleten bir Türkiye’ye geldik. Barışın hamisi, mazlumların sesi olmuş bir Türkiye’ye geldik.”

Davutoğlu, AK Parti’nin iktidarda olduğu 13 yılın, milletin, siyasetin başarısı ve AK Parti hareketinin altın yılları olduğuna işaret etti.

Türkiye’de siyaseti yeniden milletin umudu haline getirenin AK Parti olduğunu dile getiren Davutoğlu, partilerine gönül verenlerin siyasetin halka hizmet, Hakk’a hizmet için yapıldığını bildiklerini söyledi.

Türkiye’yi parlak bir geleceğe taşımak için yeni Türkiye’yi inşa etmek için aynı aşk ve şevkle yeniden yola çıktıklarını belirten Davutoğlu, cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümünü sıkıntılardan tümüyle arınmış, mutlu, müreffeh, huzur dolu bir Türkiye’de kutlamanın çabası içinde olduklarını vurguladı. Davutoğlu, “Sadece bugünü, yarını değil, 2023’ü, 2053’ü, 2071’i düşünerek hesabımızı yapıyor, adımlarımızı atıyoruz” ifadesini kullandı.

“DÜNYA 5’TEN, DİYARBAKIR HENDEKTEN BÜYÜKTÜR”

Başbakan Davutoğlu, salonda bulunan gençlere, şu sözlerle seslendi:

“Bu yürüyüşün öncüsü, bayraktarı sizlersiniz. Milletimizin umudu sizlersiniz. Her bir arkadaşımın bu şuurla hareket ettiğini, geleceğe bu hassasiyetle hazırlandığını biliyorum. Bu salondaki gençlik, devraldığı mirasın, yüklendiği misyonun farkında olan bir gençliktir. Bu salondaki gençlik, Türkiye’nin Ortadoğu’nun Balkanlar’ın Afrika’nın umudu olduğunun bilincinde olan bir gençliktir. Bizim davamız, Türkiye’nin geleceğini inşa etme davasıdır, bu aziz milleti, geçmişte olduğu gibi dünyanın en önemli güçlerinden biri yapmaktır. Barışın savunucusu, mazlumların koruyucusu olarak layık olduğu seviyelere yükseltmektir.”

Yeni Türkiye’nin sadece bu toprakların değil, bütün mazlum coğrafyanın ümidi olduğunun altını çizen Davutoğlu, “Bakın ne güzel söylemiş, Diyarbakır’dan gelen kardeşlerim. ‘Dünya 5’ten, Diyarbakır hendekten büyüktür.’ Dünyaya bunu öğretmeye var mısınız? Adaleti, gür sesle haykırmaya hazır mıyız? 1 Kasım zaferinin mimarı olan AK gençlikle gurur duyuyoruz. Allah hepinizden razı olsun” diye konuştu.

“BİZLER, YARINKİ TÜRKİYE ÖZLEMİYLE BÜYÜDÜK”

Mezun olduğu lisede felsefe hocalığı yapan merhum Nurettin Topçu’nun, o yıllarda  “yarınki Türkiye” ifadesini kullandığını dile getiren Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizler, yarınki Türkiye özlemiyle büyüdük. Bizler, üstat Necip Fazıl’ın büyük doğu özlemiyle büyüdük. Bizim nesillerimiz, adalete, güvene, özgürlüğe derin bir hasret duygusuyla büyüdü. Allah’a şükürler olsun ki biz büyüdük ve yarınki Türkiye özlemi bugün gerçek oldu.

Merhum Topçu, ‘yarınki Türkiye’ demişse biz yeni Türkiye diyoruz. Yeni Türkiye, bizim sizler için gördüğümüz gelecek rüyasının adıdır. Sizin istikbaliniz için var gücümüzle çalışıyoruz. Sizin için hukuksuzluk, haksızlık karşısında, müdahaleler karşısında dimdik durduk. Çetelere, vesayetçi aktörlere, paralel yapılara sizin için boyun eğmedik. Siz de aynı şekilde dik duracak, göz yummayacak, boyun eğmeyeceksiniz, yorulmayacaksınız, durmayacaksınız, yılmayacaksınız. Sizden önceki nesiller, doğru dürüst gün yüzü görmedi. Siz adaletin, demokrasinin, hukuk düzeninin mümkün olduğunu gördünüz. Sizler darbeler döneminin geri gelmemek üzere kapandığını gördünüz. Siz, büyük zorlukların, büyük badirelerin aşılabileceğini gördünüz. Yoksulluğun dizginlendiği, paramızın pul olmaktan çıktığı, dünyanın her yerine başı dik olarak seyahat edilebildiğini ilk gören nesiller sizsiniz. Yeni Türkiye’yi siz inşa edeceksiniz. Yeni Türkiye’yi siz kucaklayacaksınız. 78 milyonun arasına nifakın sızmasını siz engelleyeceksiniz. Kardeşliği siz tahkim edeceksiniz. Ben size inanıyorum, bu millet size inanıyor. Gönül coğrafyamızın mazlum halkları size inanıyor. Unutmayın sadece Türkiye’nin değil, dünyanın bütün mazlumlarının umudu sizlersiniz.”

“AHLAK VE MANEVİYAT İLKESİNİ HAYAT DÜSTURU EDİNİN”

Başbakan Davutoğlu, 81 ilin “AK gençlerine” selam göndererek, “Varlığımız bizlere, davamıza, ülkemizin gücüne güç katıyor. Sizlerden en büyük beklentim, gençliğinizi enerjinizi, hayırlı yollarda hayırlı işlerde kullanmanızdır” dedi.

Her zaman her yerde adaleti gözetmelerini, merhamet ve şefkat sahibi olmalarını isteyen Davutoğlu, “Varlık nedeniniz, her zaman insanı, tabiatı, yaşadığımız ülkeyi korumak ve her zaman daha iyisini başarmak için mücadele etmek olmalı” diye konuştu.

Kadınlar ve yaşlılara hürmetten hiçbir zaman vazgeçmemelerini, her türlü ayrımcılığın, ırkçılığın, her türlü üstünlük iddiasının tam karşısında olmalarını isteyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

“Her türlü zulmün, merhametsizliğin tam karşısında olun. Her zaman her yerde adaletli olun. ‘Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim’ diyen efendimizin hayata bakışını,  adaletini örnek alın. Mazlumların hamisi, zalimlerin hasmı olun. Elinizle, dilinizle, kalbinizle her kötülüğün karşısında durun. İyiliği yayın, kötülükten sakındırın. Önce ahlak ve maneviyat ilkesini hayat düsturu edinin. Her zaman örnek olun. Siz bu davanın en genç temsilcileri olarak hem yaşıtlarınıza, hem de sizden sonra geleceklere örnek olmalısınız. Kendinizi geleceğe hazırlayın. Bütün insanlık birikimini sahiplenerek okuyun, doğu-batı ayrımı etmeden bütün insanlık klasiklerini okuyun.

Önünüzde yeni bir fetihler çağı bulunuyor. Sizler, gönüller fethedeceksiniz. Adaletin, özgürlüğün, barışın sancağını burçlara dikeceksiniz. Sizler, tarihimize ve ecdadımıza layık nesiller olarak isimlerinizi tarihe altın harflerle yazdıracaksınız. Geçmişinizi iyi bilmenizi, bu toprakların ruhunu, mayasını, kültürünü, irfanını iyi tanımanızı, bu birikimle geleceğe hazırlanmanızı sizlerden bekliyoruz. Çünkü bizler, gönüller yıkmaya değil, gönüller yapmaya gelenleriz. Bizim için 78 milyon insan içinde bir tek öteki yoktur. Herkes bizimdir, herkes bizdendir. Bütün genç kardeşlerinize kucağınızı açacaksınız.”

“GENÇLERİ, OKULA, CAMİYE, KİTABA, KALEME DÜŞMAN HALE GETİRMEK İSTİYORLAR”

Bugün özellikle bir konuyu paylaşmak istediğini belirten Davutoğlu, şunları kaydetti:

“Bugün Güneydoğu’da ortaya konulmak istenen planın odağında gençler var. Terör örgütü ve onun güdümündeki bazı siyasi çevreler, gençleri kuşatmak isteyen bir nefret dili örüyor. Okula gitmesi gereken, yaşları 8 ila 17 arasındaki çocukların, gençlerin ellerine molotofkokteyli tutuşturuyor, kendi okullarını yaktırıyorlar, güvenlik güçlerine saldırtıyorlar. Dağa kaldırdıkları gençleri ölüme gönderiyorlar. 12-13 yaşındaki çocukların eline silah veriyorlar. Kanına giremedikleri gençleri infaz ediyorlar, katlediyorlar. Bu Yasin Börü’yü katlederken de böyleydi, bir çorbacıda çalışan Şeyhmus Sanır’ı katlederken de böyle oldu. Gençler, okula, camiye, kitaba, kaleme düşman hale getirmek istiyorlar.”

selyus