Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 20 Aralık 2015

Kadıköy’de örnek bir danışma meclisi

İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin’in öncülüğünde, büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleşen AK Parti Kadıköy Aralık Ayı İlçe Danışma Meclisi diğer ilçelere örnek gösterilecek bir kalitede idi.

AK Parti Kadıköy Aralık Ayı İlçe Danışma Meclisinde coşku ve heyecan vardı. 19 Aralık Cumartesi günü İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin’in öncülüğünde teşkilat mensuplarının yoğun katılımı ile gerçekleşen danışma meclisinde konuşmacılar önemli açıklamalarda bulundu. Klasik danışma meclislerinin dışında sorgulayıcı ve araştırıcı bir teşkilat mensubunun salonda hakim olduğu etkili bir danışma meclisine şahitlik ettik. Divan Başkanlığı’nı Abdülhekim Sezik’in yaptığı ve diğer ilçelere örnek gösterilecek Kadıköy İlçe Danışma Meclisi’ne; ev sahibi İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin’in yanı sıra, İstanbul Milletvekilleri Erol Kaya ile Av. Hurşit Yıldırım, İlçe Kadın Kolları Başkanı İnci Akbulak, Kadıköy İl Sorumlusu Fadime Taycı, İBB Meclis Üyesi Ömer Şahan, Gençlik Kolları Başkanı Erkan Alemdar, belediye meclis üyeleri ve teşkilat mensupları katıldı.

 “KADIKÖY’Ü İLMİK İLMİK, NAKIŞ NAKIŞ DOKUYACAĞIZ”

Danışma meclisinde coşkulu bir konuşma yapan İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, “Kadıköy teşkilatımızın karşısına ilk günkü aşkla ve heyecanla çıkıyorum. Rabbim bu fakir kardeşinize en büyük emeği olan bu heyecanı ve bu aşkı hiçbir zaman kaybettirmesin. Sizinle beni her daim bir etsin. Kardeşliğimizi güçlendirsin. İçimizdeki özlemi sizinle beraber nasip etsin. Değerli kardeşlerim, Kadıköy bizim için bir sevdanın adıdır. Kadıköy bizim aşkımızdır. Kadıköy bizim hiçbir zaman bitmeyecek heyecanımızdır, inancımızdır. Biz Kadıköy’e aşkımızı verdik. Biz Kadıköy’e sevdamızı verdik. Biz Kadıköy’e gençliğimizi verdik. Biz Kadıköy’e her şeyimizi verdik. Bundan sonra da her şeyimizi vermeye devam edeceğiz inşallah. Değerli teşkilat mensuplarımız, seçimlerden sonra bütün teşkilat mensuplarımızla bir araya geldik. Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Mahalle Teşkilatlarımız, Meclis Üyelerimiz, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarımızla tek tek bir araya geldik. İstişarelerde bulunduk. Önümüzdeki dönemin haritasını birlikte masaya yatırdık. Şu anda 2016’nın eylem planını hazırlıyoruz. İnşallah 2016 yılında birbirinden farklı çalışmalarla yine Kadıköy’de sahada olacağız. Çalışmalarımızla da Kadıköy’e yeni iletişim kanalları açacağız. Kadıköy’ü ilmik ilmik, nakış nakış dokuyacağız. Kadıköy’ün her noktasında var olacağız. Kadıköy’ün her kapısına partimizin selamını taşıyacağız. Bütün bunları inşallah sizlerle beraber yapacağız. Bundan önce olduğu gibi, 2016 yılında da bizimle hedefe koşmaya var mısınız?” dedi.

  DAHA KADIKÖY’E YAPILAN KALICI BİR ESER YOK

Toplantıda Kadıköy Belediye Başkanına yüklenen İBB Meclis Üyesi ve Kadıköy Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Ömer Şahan, “Kadıköy Belediyesi’nin bu yakı oturumunda birkaç konuyla ilgili sizinle birkaç konuyu paylaşmak istiyorum. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun meclisi yönettiği toplantıda kendisine sorular sordum. Ramazan’ı bir gün dile getirmiyorsunuz, noeli bir ay gündeme getiriyorsunuz. Sayın başkan sizin sahip olduğunuz değerler farklı olabilir ama, bizim sahip olduğumuz kültürler de bir ay kutlanacak bir şey değildir bu yaptığınız. Yine Kadıköy’de yapılması düşünülen bir Cami projesi var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’da burayla ilgili bir plan yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı da işini gücünü bıraktı burayla ilgili açıklama yaptı. Yok neymiş burası Cami alanı için uygun değil, Kadıköylüler buraya Cami istemiyor. Ben dedim ki sayın başkan; bu Camiyi istiyor, istemiyor bu Kadıköylülerin vereceği karar. Eğer siz Camiye karşı değilseniz önce kendi yönettiğiniz Kadıköy belediye merkez binası ile evlendirme dairesine mescid açın dedim. Bu konuyla ilgili meclise birkaç kez önerge verdik. Ama hala mescid açılmadığını gördük.

Tabi Kadıköy Belediyesi bir şeyler yapmaya gayret ediyor. Belki iyi bir şeyler yapmak için uğraşıyor ama Daha Kadıköy’e yapılan kalıcı bir eser yok. Ben büyükşehir belediyesinde Kadir Başkanıma da söyledim. Kendimiz için belki özeleştiri. Çok şeyler üretiyoruz ancak yaptıklarımız anlatamıyoruz. Başkanım yaptıklarımızı halka anlatalım dedim. Yine, burada bir çok arkadaşımız belki bilmiyor. Göztepe, Ataşehir, Ümraniye metro hattımız var. İnşallah 2019’da bitecek diyor Kadir başkan”  diye konuşmasını tamamladı.

  “BİR ÇOK DANIŞMA MECLİSİNE GİTTİM, BU KADAR KEYİF ALDIĞIM VE FAZLA SORUNUN SORULDUĞU BİR DANIŞMA MECLİSİNDEYİM”

Konuşmasında Kadıköy teşkilatını öven İstanbul Milletvekili Erol Kaya, “Ben öncelikle teşkilatımızın tüm mensuplarına teşekkür etmek istiyorum. Çok keyifli ve coşkulu bir danışma meclisi ile karşılaştım. Seçimleri geride bırakmamıza rağmen sizdeki bu heyecan ve coşku beni çok mutlu etti. Ben tekrar danışma meclisini tebrik ediyorum. Bir çok danışma meclisine gittim, ilk defa bu kadar keyif aldığım ve fazla sorunun sorulduğu bir danışma meclisindeyim. Hepinizden Allah razı olsun. Hükümetimizin icraatlarıyla ilgili sorduğunuz sorulara cevaben; Hükumet vaat ettikleriyle ilgili başbakanımız geçtiğimiz günlerde açıklama yaptı. 1 hafta, bir ay, üç ay, altı ay içerisinde yapılacaklarla ilgili ne vaat ettiysek hepsi bir bir yapılacak” diye konuştu.

“SİZLERİN BENDEN GURUR DUYDUĞU KADAR BENDE SİZLERLE GURUR DUYUYORUM”

Danışma meclisinin renkli simi, eski ilçe başkanı, İstanbul Milletvekili Hurşit Yıldırım, “Sizlerin dualarıyla, çalışmalarıyla, gayretleriyle ve milletimizin teveccühü ile de bu kardeşiniz milletvekili oldu. Ben, emeği geçen herkese ama herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kadın Kolları hariç Kadıköy teşkilatında tüm kademelerde görev yapmış bir kardeşiniz olarak Kadıköy’den çıkmış bir siyasetçi olarak, bir vekil olarak sizlerin gurur duyduğu kadar bende sizlerle guru duyuyorum. Rabbim inşallah sizi en iyi şekilde temsil etme kabiliyetini verir de sizleri mahcup etmem” şeklinde konuştu.

Danışma meclisinin sonunda 3 kademe mahalle başkanlarına seçimlerde gösterdikleri başarıdan dolayı plaket ve sertifika verildi.

 

selyus