Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 15 Mart 2021

Genel Merkez Gençlik Kolları’nda hizmet bayrağını Eyyüp Kadir İnan devraldı

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları 6. Olağan Kongresi gerçekleşti. Eyyüp Kadir İnan’ın başkan seçildiği ve Ankara Spor Salonu’nda yapılan kongreye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Genel Başkan Yardımcıları, bakanlar, milletvekilleri ve delegeler katıldı.

Kongrede ayrıca önceki Gençlik Kolları Başkanları Ahmet Büyükgümüş’ün yanı sıra Zelkif Kazdal, Hakan Tütüncü, Fatih Şahin, İsmail Karaosmanoğlu, Zafer Çubukçu, Abdürrahim Boynukalın ve Melih Ecertaş da hazır bulundu.

Gençlik kolları kongresinde bir konuşma yapan Erdoğan, “Hayalsiz fethin sonu barbarlığa, hayalsiz devlet adamlığının sonu diktatörlüğe, hayalsiz ilmin sonu özellikle felakete, hayalsiz sanatın sonu hüsrana varır. Biz hayalimizi de hedefimizi de hayatımızı da mücadelemizi de Allah’ın rızasına ve millete hizmete adayan bir anlayışın sahipleriyiz” dedi.

MERKEZ KARAR YÖNETİM KURULU

Delegelerin tamamının oyunu alan Eyyüp Kadir İnan, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığına seçildi.

Başkan İnan, kongreyle birlikte yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) listesi de belirlendi. Buna göre, 50 kişilik MKYK listesi şu isimlerden oluştu:

“Abdulkadir Ünal, Ahmet Azat Kolbasar, Ayşe Şirin, Cemal Oğuz Kılıç, Coşkun Keklik, Ebrar Çoban, Ebubekir Akbina, Ebubekir Şen, Emir Yasin Kekeç, Enes Kaşkaş, Erdoğan Dönmez, Ertuğrul Yılmaz, Furkan Topaloğlu, Furkan Ufuk Coşkun, Hasan Aktan, Kadir Ali Çelik, Kudret Karaçelik, Kübra Köksal, Kübra Yüceer, Mehmet Akif Güdek, Mehmet Ali Keskil, Mehmet Ceran, Mehmet Zeki Tuğrul, Mert Leventkanlı, Merve Nur Bağlan, Muhammed Cem Çekerek, Muhammed İkbal Gülçin, Muhammed İsmail Kap, Muhammet İsmail Sağlam, Mustafa Zengin, Muzaffer Enes Cirit, Mücahid Süleyman Daldallı, Nur Çümen, Oğuz Kaan Yazıcı, Orkun Güzel, Osman Ağzıkara, Osman Akgül, Osman Şahin, Ömer Faruk Aydemir, Özge Çelik, Salih Aydın, Samed Safa Kaya, Sinan Uluğ, Sümeyra Usta Ceylan, Yasin Dursun, Yunus Çolak, Yusuf İbiş, Zahit Bayram, Zehranur Yılmaz ve Zeynep Şahin.”

selyus