Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 13 Haziran 2019

Mahir Ünal, Ekrem İmamoğlu’nun yalan söylediğini ifade etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, adını çirkin ifadelerine alet etmek isteyen CHP’nin yalancı adayı Ekrem İmamoğlu’na fena yüklendi.

Kandil (PKK) ve Fetullahçı Terör Örgütü’nün açıktan desteklediğini söylediği proje aday İmamoğlu, 16 Haziran akşamı beraber programa çıkacağı AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ile programın möderatörü İsmail Küçükkaya’ya önce iftira attı, yalanlanınca bu sefer Mahir Ünal için aleni yalan söyledi. Yani sizin anlayacağınız battıkça battı. Bunun üzerine Ünal’da zorunlu açıklama yaptı.

Mahir Ünal, “Binali Yıldırım soruları istemiş” yalanı, “Mahir Ünal teklif etmiş” şekline dönüştürüldüğü için bu açıklamayı yapma gereği doğmuştur.

Ortak canlı yayın konusunda usul ve esaslara ilişkin müzakereler yapılmıştır. 6 madde ile sınırları çizilmiş ve imza altına alınmıştır.

Ortak bir basın açıklaması ile kamuoyuna duyurulmuş ve artık inisiyatifin moderatörde olduğu vurgusu yapılmıştır. Aynı gün CHP adayının Sn. Binali Yıldırım’a karşı kullandığı çirkin ifadeleri için kamuoyu özür beklerken, Ordu Valisine yaptığı hakaretini örtme yöntemini burada da tercih etmiştir.

İsmimin bu yalanın bir parçası haline getirilmesini reddediyorum. CHP adayının söylediği şeyleri söylememiş gibi davranmasını ve gerçeği tahrif etmesini kamuoyunun takdirine sunuyorum.

Özür dilemek erdem, bu sorumluluktan kaçmak basitliktir.”

selyus