Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 20 Mart 2017

Hacer Hanıç’ten “Yeni Anayasa, Cumhurbaşkanlığı Sistemi, Yeni Türkiye” isimli kitap

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Hacer Haniç, “YENİ ANAYASA, CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ, YENİ TÜRKİYE” isimli kitap çıkardı.

15 Temmuz darbe teşebbüsünden sonra tekrar gündeme gelen başkanlık sistemi ile ilgili öncesinde altyapı hazırlığı olan Hacer Haniç, “Tüm sorulara cevap veren bir kılavuz kitap hazırladı. Aynı zamanda AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları’nın çalışkan ve başarılı Yönetim Kurulu Üyesi olan Haniç, sistem hakkında bilgi ve birikim sahibi akademisyenler, bilim insanları, siyasiler, hukukçular,  gazetecilerle yaptığı söyleşi ve röportajlarını tamamladıktan sonra “YENİ ANAYASA, CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ, YENİ TÜRKİYE” isimli kitabını piyasaya sürdü. Hacer Haniç’in kitabıyla ilgili tarihe geçecek en güzel anısı ise; Mabeyn Köşkünde ziyaret ettiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kitabını hediye etmesi oldu.

Yoğun ilgi gören ve beğenilen kitap la ilgili bir açıklama yapan Siyaset Kadını Hacer Haniç, şunları söyledi: “Siyaseti yakından takip eden birisi olarak. Türkiye 15 yıldır bir reform sürecinde. Bu süre zarfında Türkiye önemli bir ilerleme kaydetti. Başkanlık sistemi uzun zamandır konuşulan sistem. Bu bağlamda bu proje benim hep aklımdaydı. Ancak Türkiye’ye özgü başkanlık sistemi nasıl şekil alacak diye beklemeyi doğru bulduk. Mevcut sistemin sıkıntılarını yaşamış, takip etmiş ve çözüme ulaşmasını düşünenlerdenim. Çünkü bir siyasi bir tıkanmışlık var. Mevcut sistem Türkiye’nin önünü tıkıyor. Bu yeni sistem hakkında bilgi ve birikim sahibi akademisyenler, bilim insanları, siyasiler, hukukçular, gazetecilerle röportaj ve söyleşiler gerçekleştirdim. Bu kitapta bütün sorular cevap aradık ve Türkiye siyaset tarihini irdeledik.” dedi. 

selyus