Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

Hasan Can’lar kolay yetişmiyor

Ümraniye Belediyesi, örnek projeleriyle adını tarihe yazdırdı. Mesela; Türkiye’de büyükşehir belediyeler dahil 3 tane sosyal marketi olan bir başka belediye yok. Buralardan binlerce garip gureba, fakir fukara yararlanıyor. Bundan daha büyük bir hizmet olabilir mi?

Bu yazımda 3 dönemi dolan belediye başkanlarından biraz bahsedelim. Türkiye genelinde 3 dönemi dolan çok belediye başkanı var, devam edip etmemeleri yönünde kararı partinin Lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kurmaylarıyla birlikte verecek. Tabi 3 dönemi dolanlara Anadolu’da esnek davranılır mı bilmem ama İstanbul’da esnek davranacağını tahmin ediyorum.

Anadolu Yakası’nda 14 ilçenin 9’u AK Parti’li Belediye. Bunlardan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ile Şile Belediye Başkanı Can’ın Tabakoğlu’nun 3 dönemi doluyor.

Şile Belediye Başkanı Tabakoğlu, 14,5 yılda klasik hizmetler hariç, elle tutulur şunu yaptı diyecek bir projesi olmadığı için kalır mı bilmem ama Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can için esnek davranılacağına inanıyorum. Ümraniye’ye 14,5 yılda 500’den fazla kalıcı eser kazandıran Başkan Can’ın yaptıklarını buradan yazsam onlarca sayfa yetmez.

İlçeyi çöp yığınları ve çamur deryasından teslim alan Başkan Can’ın döneminde Ümraniye’nin imarı yüzde 67 yenilendi. Bu önümüzdeki yıl yüzde 80’i geçer.

Başkan Can, ayrıca Kazım Karabekir ve civar 5 mahallenin 30-40 yıldır kangrenleşmiş imar sorununu kökünden çözdü.

Türkiye’de büyükşehir belediyeler dahil 3 tane sosyal marketi olan bir başka belediye yok. Her mahalleye sağlık ocakları ve yine her mahalleye muhtarlık hizmet binaları, ilçe genelinde 19 kültür merkezi, 29 bilgi evi, camiler, yurtlar, okullar, kurslar gibi pek çok hizmet Ümraniye halkına getirildi.

Ümraniye’de yapılan parklar ve ağaçlandırma çalışmalarıyla yeşil alan oranı Avrupa standartlarının üzerine çıkartıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın en temiz ilçe ödülünün de sahibidir Ümraniye Belediyesi.

Haftanın 7 günü halkla iç içe olan Başkan Can, mesai saatlerinde öğlene kadar Sivil Toplum Kuruluşları’nı belediyede ağırlayıp varsa bir sıkıntıları hemen orada çözüyor, öğlenden sonra ise gecenin geç saatlerine kadar sahada esnafla ve vatandaşlarla birebir ilgileniyor, yetmedi bir de evlere hasta ve yaşlı ziyaretleri gerçekleştiriyor.

Hülasa Milli Görüş geleneği ve Refah Partisi’nin köklerinden gelen, tecrübeli siyaset adamı, Ümraniye’nin göz bebeği Hasan Can’lar kolay kolay yetişmiyor.

29 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nde hizmet aşığı, efsane yerel yönetici Hasan Can gibi isimlere, 3 dönem kuralını uygulamayı bırakalım da ayrıcalıklı davranalım…

Başarılı bir yerel yöneticiliğinin yanı sıra AK Parti’yi temsil kabiliyeti de çok yüksek seviyede olan Hasan Can’ın bir dönem daha devam edeceğini kuvvetle hissediyor ve inanıyorum…

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydiner, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın abilerimizin de 3 dönemi doluyor. Şunu belirtmek isterim ki her ikisi de hem çok başarılı hem de halk penceresinde çok iyi karşılıkları var. Gerisi partinin kurmaylarına kalmış…

 

 

selyus