Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 21 Haziran 2021

Hasan Turan, “İslam ve millet düşmanlığı sizin genlerinizde var”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, ABD Başkanı Joe Biden ile görüşen Başkan Erdoğan’ın tercüman olarak görevlendirdiği Merve Kavakcı’nın kızı Fatma Gülham Abusahanab için skandal ifadelerde bulunarak ‘vampir’ benzetmesi yaptı.

Özel’e tepki veren Milletvekili Hasan Turan, “Malum partinin malum sözcüsü yine bir yerlerden işaret almış ki mırıldanmaya başlamış. Ne kadar saklasanızda, İslam ve millet düşmanlığı sizin genlerinizde var.
Destinin içinde ne varsa dışına o sızıyor.”

Furkan Şimşek, Özel ve partisinin çukur zihniyetini özetlemiş…

Brüksel’de gerçekleştirilen NATO Zirvesi’ne katılan Başkan Recep Tayyip Erdoğan burada diplomatik temaslarda bulundu. Zirvenin en dikkat çeken görüşmelerinden biri ise ABD Başkanı Joe Biden ile Başkan Recep Tayyip Erdoğan arasındaki görüşmeydi. Tüm dünya iki lider arasındaki görüşmeden çıkacak sonuçları merak ederken, Biden ve Erdoğan yaptıkları açıklamalarda yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiklerini dile getirdi.
Hasan Turan sert tepki verdi

CHP’li Özel’e cevap veren AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, “Kimsenin hadsizlik yapmaya, başı örtülü diye bir kadına “vampir” demeye hakkı yoktur. Esas vampir sizsiniz.
Yıllardır bu ülkenin kanını emen, sen ve senin gibi hala kendini tek partili, sandıksız demokrasi günlerinde zanneden, küresel güçlerin Türkiye’deki yeminli murakıplarıdır. Malum partinin malum sözcüsü yine bir yerlerden işaret almış ki mırıldanmaya başlamış. Ne kadar saklasanızda, İslam ve millet düşmanlığı sizin genlerinizde var.
Destinin içinde ne varsa dışına o sızıyor.”

Erdoğan, Merve Kavakcı’nın kızına NATO’da tercümanlık görevi verdi

Başkan Erdoğan, Biden ile yaptığı görüşmede tercüman olarak Türkiye’nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Merve Kavakcı’nın kızı Fatma Gülham Abusahanab’ı görevlendirdi.

CHP’li Özgür Özel konuyla ilgili yaptığı açıklamada skandal ifadelere yer verdi. Katıldığı bir televizyon programında değerlendirmelerde bulunan Özel, “Cumhuriyetin değerlerine taban tabana zıt. Bazı sembol isimleri vampir gibi hepimizin vergilerinden cumhuriyetin kasasına çökmüşler, vampir gibi kan emiyorlar. Bu da bir tür sistem ile hesaplaşma belli isimleri taltif etme falan, işte bak geçmişte şu işte Ayasofya imamının ailesi, geçmişte işte başörtüsü meselesinin sembol isimlerinden bir tanesi bunları son derece kritik görevlere getirip bir de vampir gibi ülkenin kanını emdirerek cumhuriyetten öc alıyorlar gibi bir hissiyata da kapılıyor insan” dedi.

Fatma Gülham Abusahanab’ın eğitimi

Fatma Gülham Abusahanab, ABD’de başarılı bir eğitim süreci geçirdi. George Mason Üniversitesi’nde lisans eğitimini Uluslararası İlişkiler bölümünde tamamlayan Fatma Gülham Abusahanab, Georgetown Üniversitesi’nde Liberal Studies programında Müslüman-Hristiyan İlişkileri bölümünde yüksek lisansını bitirdi. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde Doktorasını yaptı ve Hacettepe Üniversitesi Özel Mütercim Tercümanlık Eğitimi aldı. ABD’de çeşitli yerlerde araştırma asistanlığı görevini sürdürdü. Bir süredir Cumhurbaşkanlığı’nda Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın uluslararası ilişkiler uzmanı ve tercümanı olarak görev alıyor.

Fotoğraf: Sakarya Detay Haber

İlginizi çekebilir

CHP mitingi gümledi!

CHP mitingi gümledi!

selyus