Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 18 Ocak 2021

HDP, CHP üzerinde vesayet oluşturuyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, terör sevici HDP’nin CHP üzerinde vesayet oluşturduğunu söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “sözde cumhurbaşkanı” ifadelerine ilişkin değerlendirmeleri sorulan Ünal, AK Parti’nin iktidara gelmesinin ardından 2003 yılında yaşananlara değinerek, bir gazetenin attığı “Genç subaylar tedirgin” manşeti ve arkasından başlatılan çeşitli kampanyalar ile “Cumhuriyet mitingleri”ni hatırlattı.

Söz konusu dönemde CHP’nin “Ordunun karşısında saygıyla eğiliyoruz” açıklamaları yaptığını ve ordu göreve pankartları açıldığını ifade eden Ünal, dönemin Genelkurmay Başkanı’nın “Sözde değil özde cumhurbaşkanı istiyoruz” ifadeleri kullandığına dikkati çekerek, “Tam işte bu Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘sözde cumhurbaşkanı’yla o gün Genelkurmay Başkanı’nın ifade ettiği sözde cumhurbaşkanı aynı şey.” dedi.

Kemalizm’in vesayet rejimi, CHP’nin vesayet partisi, devletin de vesayetçi devlet olduğunu savunan Ünal, “Vesayetçi rejimin değerlerine uygun davranmayan cumhurbaşkanı onlara göre sözde cumhurbaşkanıdır. Millet tarafından seçilmiş olmasının bir kıymeti yoktur. Kemal Kılıçdaroğlu bunu geçen gün açıkladı. Dedi ki; ‘Cumhurbaşkanı olmak için seçilmiş olmak yeterli değildir.” diye konuştu.

CHP’nin Türk Ordusu’na bakış açısına da değinen Ünal, “Kahraman Türk Ordusu, bunların düşündüğü şekilde vesayetin zinde güçleri olarak hareket ettiğinde önünde saygıyla eğiliyorlar. Darbeci reflekslerini koruduğu sürece ordu saygın ama aynı Türk Ordusu Libya’da, Suriye’de, Mavi Vatan’da gerçek görevini yerine getirdiği zaman o zaman ne diyorlar biliyor musunuz; ‘satılmış ordu’ diyorlar. Ya da işte geçen gün CHP Grup Başkanvekili’nin söylediği gibi ‘militan’ demeyi tercih ediyorlar.” ifadelerini kullandı.

“CHP, DÖNÜP HDP’YE ‘TERÖRLE ARANA MESAFE KOY’ DİYEMİYOR”

Ünal, bir başka soru üzerine geçmişte AK Parti’nin HDP ile yan yana geldiğine yönelik söylemlere dair, “Biz HDP ile seçim ittifakı yapmadık. Biz HDP ile bölgede göğüs göğüse siyasi mücadelemizi verdik ama HDP’nin demokratik siyasetin saflarında yer alması için, terörle arasına mesafe koyması için mücadele ettik. HDP’ye ‘terörle arana mesafe koy’ dedik. Ama bugün CHP ne yapıyor, doğrudan HDP ile seçim ittifakı yapıyor. Hatta HDP, CHP üzerinde vesayet oluşturuyor, ‘Ankara’yı benim sayemde kazandın, İstanbul’u benim sayemde kazandın’ diyor. CHP, dönüp HDP’ye ‘terörle arana mesafe koy’ diyemiyor.” değerlendirmesinde bulundu. Yeni Akit

selyus