Ana Sayfa HUKUK, İÇ POLİTİKA 22 Mart 2021

HDP’li Sancar’a PKK propagandasından dolayı soruşturma açıldı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından HDP Genel Başkanı Mithat Sancar hakkında dün Diyarbakır’da düzenlenen Nevruz kutlamalarında yaptığı konuşmada terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Sancar, “Siyasetle yenemedikleri HDP’yi şimdi de savcılarını harekete geçirerek kapatmak istiyorlar. Peki hadi HDP’yi kapattınız ya bu halkı ne yapacaksınız? Bu halkı nereye kapatacaksınız, hangi güç yeter bu inancı durdurmaya? Başaramayacaklar. HDP bir dükkan mıdır yahu siz nereye kapatıyorsunuz? HDP budur, HDP halktır halk. İşte buradayız, bu size dert olsun, bu size dert olacak. Kaybedeceksiniz. Kaybedeceksiniz. Kaybedeceksiniz” dedi.

Sancar 8 yıl önce Abdullah Öcalan’ın Nevruz alanında okunan mektubunu hatırlatarak, “O mektubu hatırlıyor halkımız, barış özlemini canlı tutan herkes hatırlıyor. Bir tek cümlesini okuyacağım. ‘Yeni bir dönem başlayacak, silahlar değil, siyaset öne çıkacak’ diyordu ve ekliyordu, ‘Ortak geleceği birlikte kuracağız’ diyordu. Biz 2013 Nevruz’undaki bu çağrının arkasındayız, biz 2013 Nevruz’unda Sayın Öcalan’ın mektubunda yer alan bütün barış çağrısını destekliyoruz”

selyus