Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 26 Ocak 2019

Hilmi Türkmen, “Üsküdar’da bu seçim vaatlerin değil, icraatların seçimi olacak!”

İSTANBUL TAKİPTE HABER SİTESİ

Başkan Hilmi Türkmen, “31 Mart Yerel Seçimleri’nde AK Parti’mizden aday olarak sevgili Üsküdarlı hemşerilerimizin huzurlarınızdayız. Bizim tabi vaatlerimizin ötesinde yaptıklarımızı anlatacağız. Ben diyorum ki bu seçim vaatlerin değil, icraatların seçimi olacak” dedi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, CNN Türk Canlı Yayın Haber programına katıldı. Başkan Türkmen, canlı yayında Yerel Seçime Doğru Üsküdarlıların beklentileri ve yapılan hizmetlere yönelik soruları yanıtladı.

“BİZİM TABİ VAATLERİMİZİN ÖTESİNDE YAPTIKLARIMIZI ANLATACAĞIZ”

Üsküdar’a kazandırdığı eserleri anlatan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Üsküdarlı hemşerilerimizle çok güzel bir 5 yılı geride bıraktık. İnşallah 31 Mart Yerel Seçimleri’nde AK Parti’mizden aday olarak sevgili Üsküdarlı hemşerilerimizin huzurlarınızdayız. Bizim tabi vaatlerimizin ötesinde yaptıklarımızı anlatacağız. Ben diyorum ki bu seçim vaatlerin değil, icraatların seçimi olacak!. Gerçekten Üsküdar’ımızda kültürel, sosyal, sportif, sağlık ve eğitime yönelik çok dolu dolu bir 5 yılı geride bıraktık” dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN TEŞRİFLERİYLE AÇTIĞIMIZ 8 TANE ÇOK MUAZZAM ESERİ AÇTIK”

Üsküdar’a uzun bir aranın arından gelenlerin çok büyük değişimlerin olduğunu ifade ettiklerini belirten Başkan Türkmen, “Bu değişimle ilgili yapılan olumlu eleştireler bizi son derece mutlu ediyor. Evet Üsküdar’da son 5 yılda çok büyük değişimler oldu. Meydan, Harem-Üsküdar arası sahil bandı, yıktığımız binaların yerinde oluşturduğumuz büyük meydanlar, yine geçtiğimiz ay sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle açtığımız 8 tane çok muazzam eserler Üsküdarlı hemşerilerimizde kabul gördü.

Şimdi son günlerde ‘Millet Kıraathaneleri’ ve ‘Millet Parkları’ diye çok önemli kavramlar var. Sayın cumhurbaşkanımız bunların üzerinde çok duruyor. Bunların en güzel örnekleri şu an Üsküdar’da. Bizim eski evlendirme dairemizi Nevmekan Sahil adıyla Millet Kıraathanesine çevirdik. 100 bin  kitaplığı ile 24 saat açık olan bir yer… Üniversiteli gençlerimiz orada çok mutlular. Orada onlara çay, simit, çorba gibi ikramlarımızda oluyor. Kitap’a, eğitime ve gençlere dair yaptığımız çalışmalarla zannediyorum gençler Üsküdar’dan çok mutlular, memnunlar. İnşallah yeni dönem de bunların sayılarını arttıracağız.

Öte yandan Millet Bahçeleri’nde en güzel örneklerinden birisi de Üsküdar’da. Nakkaitepe’de 50 bin metrekarelik bir alanı Millet Bahçesi haline getirdik. İçerisinde yürüyüş yolları, spor alanları, seyir terasları mevcut.

Şubat ayının sonuna doğru Anadolu Yakası’nın en büyük diş hastanesini açıyoruz. Üsküdar Belediyesi olarak bir diş hastanemiz oluyor ki Yavuztürk bölgesi nüfusu çok kalabalık olan önemli bir yer. Öte yandan spor en çok yatırım yapan bir belediyeyiz. Biz Üsküdar’da 9 tane kapalı salon yaptık, 7’sinde yüzme havuzu var. Bazılarında ikişer havuzumuz bulunuyor. 15 havuz, 15 bin abonemiz var. Yaşlısı, çocuğu ve genciyle sporu tabana yayma adına önemli bir noktaya geldik. Üsküdarlı hemşerilerimiz gayet de güzel bu konuyu benimsediler. Sağlık açısından da sporun çok ama çok önemli olduğunu hemşerilerimiz yaşayarak görüyorlar, biliyorlar. Buda bizleri mutlu ediyor. Dolayısıyla bu çalımların sonucunda inşallah Üsküdarlı hemşerilerimizin destekleriyle ikinci bir 5 yıl daha Üsküdar’ımıza ve Üsküdarlı hemşerilerimize hizmet etmek nasip olur diye düşünüyorum” diye konuştu.

“OTOTPARK KONUSU ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ”

“Tekrar seçilirseniz yeni projeleriniz nelerdir, ne yapacaksınız, hangi beklentileri karşılamayı hedefliyorsunuz? sorusunu cevaplayan Türkmen, “Şimdi hayat şartları değişiyor, toplum değişiyor ve ihtiyaçlar da değişiyor. Bizim inşallah yeni dönemde sağlıkla, sporla, eğitimle, gençlikle dezavantajlı dediğimiz engellilerle ilgili çalışmalarımız aynen hız kesmeden devam edecek. Mesela biz Bulgurlu’ da Engelsiz Yaşam Merkezi yaptık ki oda çok güzel bir proje oldu. Bu anlayışlarımız devam etmekle beraber biz yeni dönemde biraz daha mahalle aralarında parklar ve meydanlar oluşturarak yeşili arttıracağız. Bir de bu otopark sorununu çözmek için çok daha fazla zaman ayıracağız. Ve inşallah seçimden sonra hemen başlayacağız. Otopark konusu ertelenecek bir konu değil. Biran önce çözmek durumundayız. Eskiden bu kadar araç yoktu. Şimdi her evde birer ikişer araç var. Biz insanlar niye araç alıyorsunuz diyecek halimiz yok. Üsküdar’da ulaşımla, trafikle ve otoparkla ilgili yeni dönemde projelerimiz var. Bizim Üsküdar’ımızın şöyle bir özelliği de var: Anadolu Yakası’nın son ilçesiyiz. Avrupa Yakası’ndan geldiğinizde ilk ilçeyiz. Çünkü biz adeta bir ulaşım aksının ortasındayız. Bütün o İstanbul trafiği bizi de etkiliyor. Yeni dönemde yapacağımız çalışmalarla bu sorunun üzerine gideceğiz. İnşallah 2019’da Üsküdarlı hemşerilerimize çok daha güzel eserleri yapacağız. 2023’e geldiğimizde bütün Türkiye Üsküdar’ın bu eserlerini konuşuyor olacak. Sevdası olan yorulmaz diyoruz. Evet bizim en büyük sevdamız Üsküdar” diyerek konuşmasını tamamladı.

selyus